Днешното ни предложение е свежа салата с цвекло, моркови, ябълки и сушени боровинки за акцент. Специалният джинджифилов дресинг пък подсилва допълнително имунната система и придава специфичен вкус на ястието.
Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 6 порции:
2 моркова
2 малки глави цвекло
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
50 г сушени боровинки
100 г бейби спанак
100 г рукола
сусам за поръсване
за дресинга:
сок от 1 лайм
30 г пресен джинджифил
1 шушулка кардамон
1–2 ч. л. мед
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Цвеклото и ябълката се обелват и се режат на малки кубчета.
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
Така подготвените зеленчуци и ябълката се смесват в купа със спанака и руколата.
Джинджифилът се обелва и се настъргва. Изстисква се сокът му и се смесва със сока от лайм, стрития кардамон, сол и меда.
Салатата се овкусява се с дресинга.
Сервира се, поръсена с боровинките и запечен на сух тиган сусам.