Автор
Лора и Стоян

Шарена салата с джинджифилов дресинг

Днешното ни предложение е свежа салата с цвекло, моркови, ябълки и сушени боровинки за акцент. Специалният джинджифилов дресинг пък подсилва допълнително имунната система и придава специфичен вкус на ястието.

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 6 порции:

2 моркова
2 малки глави цвекло
1 ябълка (сорт „Грени Смит“)
50 г сушени боровинки
100 г бейби спанак
100 г рукола
сусам за поръсване

за дресинга:
сок от 1 лайм
30 г пресен джинджифил
1 шушулка кардамон
1–2 ч. л. мед
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Цвеклото и ябълката се обелват и се режат на малки кубчета.

Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.

Така подготвените зеленчуци и ябълката се смесват в купа със спанака и руколата.

Джинджифилът се обелва и се настъргва. Изстисква се сокът му и се смесва със сока от лайм, стрития кардамон, сол и меда.

Салатата се овкусява се с дресинга.

Сервира се, поръсена с боровинките и запечен на сух тиган сусам.