Днес сме ви подготвили една сгряваща супа с вкус на есен, която се приготвя изключително лесно.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Необходими продукти за 6 порции:

1 глава карфиол
4 моркова
2 стръка праз
3 скилидки чесън
80 г печени лешници
50 г сирене „Пармезан“
1 лимон
1,5 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
1 ч. л. лют пушен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разделя на розички. Овкусява се със сол, половината от зехтина, пушения пипер и се разбърква. Пече се около 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Морковите и празът се почистват и се режат на кубчета, а чесънът се наситнява.

Зеленчуците се запържват в останалия зехтин, докато омекнат. Заливат се с бульона и се готвят, докато напълно омекнат. Прибавя се половината от карфиола, а когато и той омекне, супата се пасира и се овкусява със сол и лимонов сок.

Поднася се с розички печен карфиол, люспи от пармезан и счукани лешници.