Този кейк с черен шоколад ще се превърне в любимия ви десерт, приготвя се лесно и е невероятно вкусен!
Време за приготвяне: 1 час
Необходими продукти за 12 порции:
200 г орехи
170 г захар
100 г черен шоколад
6 белтъка
60 г брашно
3 г лимонови корички
4 г захар с аромат на ром
какао за поръсване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Орехите се смилат с половината от захарта на два пъти. Смесват се с наситнения шоколад, лимоновите корички и захарта с аромат на ром, добавя се и брашното.
Белтъците се разбиват с щипка сол, прибавя се останалата захар и се доразбиват на сняг. Постепенно се разбъркват със сухите съставки.
Тестото се прехвърля във форма за торта (с диаметър 26 см) с подвижно дъно, застлано с пергаментова хартия.
Кейкът се пече 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се и се поръсва с какао.
По желание се гарнира с разбита подсладена сметана.