Време е за един пъстър и апетитен специалитет с ухание на безкрайна радост и #ВкусноЛято! Поднесен с много обич от нас - Лора и Стоян, от Бон Апети.

Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 2 порции:


2 яйца
100 г крем сирене
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
2 стръка босилек
2 стръка мащерка
1 домат
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
1/4 връзка репички
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Босилекът и мащерката се наситняват. Яйцата се разбиват със сол и черен пипер на вкус, добавят се половината от наситнените билки.

В намазан със зехтин тиган се пържат 2 тънки омлета. Лукът се реже на тънко, маслините и репичките – на шайби, а доматът и чушката – на кубчета.

Смесват се в купа и се овкусяват със сол, зехтин и останалите билки.

Омлетите се намазват с крем сиренето и се поръсват със зеленчуците. Прегъват се и се поднасят.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Бухнал омлет с пресен лук