Какво ще кажете за тези малки, вкусни и приятни хапки. Рецептата, която Лора и Стоян от Бан Апети са ни приготвили днес, гарантира усмихнато и #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Необходими продукти за 12 бр.:

1 пакетче суха мая
250 г брашно
160 мл топла вода
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
150 г роле „Трапезица“

за чесновото масло:
10 скилидки чесън
50 мл зехтин
125 г краве масло
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Чесънът се полива със зехтина и се пече на 180 градуса за 15 минути. След това се пасира.
2. Магданозът се наситнява и се смесва с размекнатото масло и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер. Увива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се замразява.
3. Маята се разтваря в малко от водата, заедно със захарта. Оставя се да шупне.
4. В купа се сипват брашното и солта. Добавят се шупналата мая, водата и зехтинът.
5. Замесва се еластично тесто, което се оставя да втаса.
6. Втасалото тесто се оформя на малки топки и пак се оставя да втаса.
7. Фурната се загрява на 250 градуса. Хлебчетата се пекат за 7–8 минути, до златисто.
8. Изваждат се в купа, добавят се 2–3 с. л. от маслото. Разбъркват се и се изсипват в тава. Пекат се за 4–5 минути на 180 градуса.
9. Хлебчетата се поднасят с ролето.


*Ако искате да опитате още една нестандартна рецепта с пиле, предлагаме ви тази:

Орехови кифлички