Днес на вниманието ви предлагаме един традиционен английски сладкиш с дъх на плодова нежност и #ВкусноЛято! Поднесен с много любов и вдъхновение от нас - Лора и Стоян от Бон Апети.

Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти за 8 порции:


500 г череши
500 г кайсии
250 мл животинска сметана
4 с.л. захар
100 мл тъмен ром
2 с.л. пудра захар за разбиване на сметаната

за тестото:
200 г брашно
120 г захар
125 г краве масло
1 жълтък
кората от 1 лимон
1 ч. л. ванилов екстракт
2 карамфилчета

Начин на приготвяне:

Плодовете се почистват от костилките и се слагат в тава. Покриват се със захарта, наливат се ромът и 100 мл от сметаната. Пекат се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

В купа се смесват с брашното, захарта, маслото, ваниловия екстракт и стритите карамфилчета. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Прибавя се настърганата лимонова кора и жълтъкът. Сместа се прибира в хладилник, докато се запекат плодовете.

След това трохите се разпределят върху плодовете и се пече още 15 минути на същите градуси.

Останалата сметана се разбива с миксер с пудрата захар. С нея се гарнира десерта.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Суши с Philadelphia