Апетитна идея от нас - Лора и Стоян, която ще превърне обяда или вечерята ви в неописуем празник на сетивата. Не пропускайте този шанс за #ВкусноЛято!

Време за приготвяне: 1 час (и време за мариноване)
Необходими продукти за 4 порции:


4 цели пилешки бутчета
4 скилидки чесън
1 щипка кардамон
1/2 ч. л. куркума
1 щипка индийско орехче
1/4 ч. л. пушен червен пипер
400 г кисело мляко
1/4 ч. л. смлян кориандър
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват киселото мляко, чесънът, куркумата, кардамонът, кориандърът, индийско орехче, пушеният червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Налива се зехтинът и се разбърква. Бутчетата се разделят на горни и долни. Разбъркват се с киселото мляко и се оставят в хладилник, да се мариноват за 1 нощ. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Пилешки Пуканки