Автор
Лора и Стоян

Медальони от свинско бонфиле с пушен бекон

Вкусно ястие за специален повод или за вечеря у дома, под звездното лятно небе. Непременно опитайте рецептата на Лора и Стоян от Бон Апети за тези чудни свински бонфиленца, които ще се разтопят в устата ви - за едно #ВкусноЛято.


Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукти за 4 порции:
800 г свинско бонфиле
150 г пушен бекон на тънки резени
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Бонфилето се обезципява, след това се нарязва на медальони с дебелина 2 см. Овкусява се със сол и черен пипер.
2. Всяко парче се увива в резен бекон.
3. Медальоните се запичат за 5 минути от всяка страна в сгорещен тиган с незалепващо покритие, като силата на огъня се намалява.
4. Преди да се сервират, медальоните се оставят за няколко минути да починат.

*Ако искате да опитате още една нестандартна рецепта с пиле, предлагаме ви тази:
Хрупкави хлебчета и крекери с розмарин