Днес е време за едно вкусно ястие в азиатски стил, което можете да поднесете за обяд или вечеря на своето семейство. За едно #ВкусноЛято с Лора и Стоян от Бон Апети.

Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти за 4 порции:

1 тиквичка
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
1 червена чушка
1 морков
1/2 връзка пресен кориандър
150 г нудли с яйца
200 г мляно месо от свинска плешка
2 с. л. соев сос
1/2 с. л. сос от стриди
1 с. л. оцет
1 щипка захар
2 с. л. олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на полумесеци. Морковът и тиквичката се оформят на ленти с белачка и след това се режат на ивици, като спагети. Чушката се реже на дълги, тънки ленти. Чесънът и джинджифилът се наситняват.

Нудлите се сваряват според указанията върху опаковката.

Соевият сос се смесва със соса от стриди, оцета и захарта.

Олиото се загрява в уок и в него, на умерен огън, се запържва лукът.

Добавят се чесънът и джинджифилът. Сипва се и каймата и се запържва, докато стане на трохи.

Слагат се морковът и чушката и след като и те се позапържат, се добавят тиквичките.

Накрая се сипват нудлите и сосът, разбърква се добре и се готви 1–2 минути.

Ястието се посолява и се сервира с наситнен кориандър.