Идеалната рецепта за лек обяд или вечеря. Ние, Лора и Стоян от Бон Апети, ви предлагаме една добра комбинация със средиземноморски полъх. За едно незабравимо #ВкусноЛято.

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4


Продукти:

500 г пилешки гърди Градус
300 г паста пене
1 глава лук
3 с.л. зехтин
1 с.л. риган
2 скилидки пасиран чесън
400 г домати от консерва
100 г маслини каламата без костилка
1 ½ с.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. сушен риган
150 г натрошено сирене
пресен риган

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на две, за да получите 4 тънки котлета.
Поставете ги в тава за печене, полейте с 1 с.л. зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В касерола загрейте останалите 2 с.л. зехтин и запържете нарязания на кубчета лук за 4-5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на филийки чесън, гответе 30 секунди и сложете доматите.
През това време сварете пастата.
Към голямо количество кипяща вода добавете солта и сварете пастата според инструкциите на опаковката.
Към соса прибавете маслините, сушения риган, сол и черен пипер.
Сложете отцедената паста в соса и разбъркайте.
Нарежете изпечените пилешки гърди на филийки.
В чиния за сервиране сложете от пастата, натрошете малко сирене и подредете отгоре пилешкото.
Полейте с малко зехтин и поръсете с листа пресен риган.

(в материала има продуктово позициониране)