Нали знаете, че пилешката супа лекува душата? Днес ние, Лора и Стоян, ви предлагаме тази рецепта за пилешка супа, подправена с дъх на море. За наистина #ВкусноЛято.

Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Порции: 4-6


Продукти:

400 мл кокосово мляко
400 мл кокосова сметана
300 мл пилешки бульон
500 г пилешки гърди Градус
1 с.л. червена къри паста
4 см джинджифил нарязан на тънки пръчици
230 г почистени скариди
1 червено чили
2 стръка пресен лук
3 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол

За сервиране:

1 стрък пресен лук, нарязaн на тънки колелца
½ връзка пресен кориандър
оризови нудли
нарязана на колелца червена люта чушка
пресен кориандър


Начин на приготвяне:


Нарежете пилешките гърди на хапки.
В касерола налейте кокосовото мляко, кокосовата сметана и бульона.
Добавете целите стръкове пресен лук, рибния сос, джинджифила, нарязаната на дребно люта чушка и къри пастата.
Разбъркайте добре и оставете сместа да заври.
Сложете нарязаното на хапки пиле и варете 15 минути на средно силен огън.
Извадете лука от супата и прибавете скаридите и посолете.
Гответе още 2-3 минути и свалете супата от котлона.
В купички сложете от нудлите, налейте от супата и гарнирайте с нарязан на колелца пресен лук и сок от лайм.
Сервирайте с пресен кориандър и люта чушка.

(в материала има продуктово позициониране)