Порция свежест от нас - Лора и Стоян, която задължително трябва да опитате. Комбинацията от тиквички с лимоново песто в тази нежна салата обещава много #ВкусноЛято!

Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти за 4 порции:


1 кг дребни тиквички
1 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
80 г кедрови ядки
1 лимон
30 г сирене „Пармезан“
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 малка скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се режат на тънки кръгчета. Посоляват се и се разбъркват. Оставят се настрана. Кората на лимона се настъргва, а сокът се изстисква. Пармезанът се настъргва. В блендер се слагат листенцата босилек и магданоз, 40 г кедрови ядки, лимоновата кора, малко от лимоновия сок, пармезанът, чесънът и зехтинът. Смила се до получаване на гъст сос и се посолява на вкус. Тиквичките се измиват от солта и се подсушават. Разбъркват се с пестото и се поднасят с останалите кедрови ядки, запечени на сух тиган.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Картофи с яйца на фурна