Обичате ли суши? Ето един наистина лесен начин да си го приготвите сами вкъщи. Ние от "Бон Апети" знаем, че лятото може да бъде вкусно, затова предизвикваме всички от вас, които никога не са опитвали да правят домашно суши - изпробвайте тази страхотна рецепта с Philadelphia и няма да съжалявате.

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 20 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Порции: 6-8

Продукти:


500 g ориз за суши
Листа нори
100 g пушена сьомга
175 g крем сирене Philadelphia Original
1 авокадо нарязано на клинове
½ краставица нарязана на тънки пръчици
Черен сусам


За маринатата:


80 ml оризов оцет
60 g захар
20 ml вода
1 с.л. моркса сол


Начин на приготвяне:
Измийте добре ориза, като разбърквате внимателно с ръка, докато водата стане напълно прозрачна. Покрийте с вода и оставете да стои около 40 минути. Отцедете и сложете в касерола с вода в съотношение 1:1.100.
Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона на най-ниска степен и варете 10 минути. Свалете съда от котлона и оставете ориза да стои покрит още 10 минути. Прехвърлете в голяма неметална купа.
В отделна купа сложете всички продукти за маринатата и разбъркайте добре, докато захарта и солта се разтворят напълно. Излейте маринатата в ориза и разбъркайте много добре, за да поеме всяко зрънце ориз от маринатата. Върху подложка за суши сложете лист нори и с мокри ръце сложете пласт ориз по цялата повърхност.
Поръсете с черен сусам, обърнете листа нори, сложете 2-3 резенчета краставица, покрийте с парче пушена сьомга и отгоре намажете с крем сирене Philadelphia. Завийте на стегнато руло и прехвърлете върху чиния. Върху втори лист нори сложете пласт ориз, като оставите малка ивица непокрита. Сложете резенчета авокадо, пушена сьомга и крем сирене Philadelphia. Завийте на руло и нарежете на парчета с остър, мокър нож. Сервирайте сушито със соев сос и маринован джинджифил и уасаби.

(в материала има продуктово позициониране)