Ммм... Свинският дроб е много вкусна и полезна идея за едно добро хапване. Вижте тази рецепта, която Лора и Стоян от Бон Апети ни предлагат днес, за да се насладите на #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти за 4 порции:

600 г свински черен дроб
200 г бекон (на ленти)
200 г спанак
80 г краве масло
50 г кедрови ядки
100 мл бяло вино
2 глави червен лук
1/2 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Свинският дроб се почиства и се реже на парчета с дебелина от 1–2 см.

Кимионът, кориандърът, черният и червеният пипер се смесват. Дробът се овкусява с ароматната подправка.

Лентите бекон се запържват в сух тиган. Изваждат се.

В същия съд към отделилата се от бекона мазнина се прибавя 1/3 от маслото.

Спанакът се почиства, бланшира се и се шокира в леденостудена вода. Отцежда се добре.

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в половината от останалото масло.

Добавя се спанакът, разбърква се и се налива виното. Сипва се и горчицата.

Съдът се дърпа от котлона и спанакът се разбърква с останалото масло. Овкусява се със сол и черен пипер.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган – до златисто.

Дробът се сервира върху спанака с ленти препечен бекон и запечени кедровите ядки.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, ви предлагаме тази рецепта:
Кайсиев сладкиш