Ммм... Свинският дроб е много вкусна и полезна идея за едно добро хапване. Вижте тази рецепта, която Лора и Стоян от Бон Апети ни предлагат днес, за да се насладите на #ВкусноЛято.
Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти за 4 порции:
600 г свински черен дроб
200 г бекон (на ленти)
200 г спанак
80 г краве масло
50 г кедрови ядки
100 мл бяло вино
2 глави червен лук
1/2 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Свинският дроб се почиства и се реже на парчета с дебелина от 1–2 см.
Кимионът, кориандърът, черният и червеният пипер се смесват. Дробът се овкусява с ароматната подправка.
Лентите бекон се запържват в сух тиган. Изваждат се.
В същия съд към отделилата се от бекона мазнина се прибавя 1/3 от маслото.
Спанакът се почиства, бланшира се и се шокира в леденостудена вода. Отцежда се добре.
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в половината от останалото масло.
Добавя се спанакът, разбърква се и се налива виното. Сипва се и горчицата.
Съдът се дърпа от котлона и спанакът се разбърква с останалото масло. Овкусява се със сол и черен пипер.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган – до златисто.
Дробът се сервира върху спанака с ленти препечен бекон и запечени кедровите ядки.
*Ако искате да опитате още нещо вкусно, ви предлагаме тази рецепта:
Кайсиев сладкиш