Хапва ви се нещо сладичко и в същото време здравословно? С тази рецепта ние, Лора и Стоян, ви предлагаме чудесна идея, с която да доставите истинска наслада на сетивата си - за едно невероятно #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 40 минути (и време за охлаждане)
Необходими продукти за 30 бр.:


30 фурми (без костилки)
80 г светъл сусамов тахан
сусам за поръсване

за шоколадовата глазура:
180 г кокосово масло (студено пресовано) &Nothingmore
50 г какаово масло &Nothingmore
30 г пудра захар
50 г какао
1 ванилия
1 щипка сол &Nothingmore

Начин на приготвяне:
Сусамовият тахан се разбърква и се слага във фризер, за да стегне. Фурмите се пълнят със сусамовия тахан и се прибират във фризер. Кокосовото и какаовото масло се смесват в купа на водна баня. Когато се разтопят (не бива да се загряват много) се добавят захарта, какаото, ванилията и солта. Разбърква се добре и сместа се охлажда, трябва да е с гъстотата на боза. Фурмите се изваждат от фризера и се потапят в глазурата. Подреждат се върху силиконов килим, поръсват се със запечен на сух тиган сусам и отново се прибират в хладилник, за да стегнат.

(в материала има продуктово позициониране)