Кой каза чийзкейк? Няма как да не обичате, а ние двамата не правим изключение. Не забравяйте, че за да се получи добър чийзкейк крем сиренето е много важно. Затова и ние залагаме на Philadelphia - защото неговата мека, пухкава, кремообразна и млечна текстура винаги е добро решение, когато говорим за сладкиш. И така - вземете голяма опаковка и запретвайте ръкави:

Необходими продукти


За основата:


200 g бисквити с масло
70 g краве масло
За крема:
700 g Philadelphia Original
200 g заквасена сметана
3 яйца (размер L)
200 g пудра захар
3 с. л. брашно
1 шушулка ванилия


За заливката:


300 g малини (или други плодове по избор)
5 с. л. захар
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:


Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква. Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда. В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта. Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата (на стайна температура), едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка. Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива.
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа.
Желатинът за глазурата се разтваря в 1 с. л. вода, оставя се да набъбне. Малините се измиват и се слагат се в малка тенджера. Добавя се захарта. Когато тя се разтопи - прибавяме и желатина. Разбърква се и се сваля от огъня. Оставя се да се охлади и глазурата се изсипва върху студения чийзкейк.

(в материала има продуктово позициониране)