Автор
Лора и Стоян

Печени пилешки крилца с меден барбекю сос

Днес ние ви предлагаме едно изкусително пилешко блюдо за ценителите на добрата кухня. Всички знаят, че ние - Лора и Стоян, сме влюбени в качествената храна. Затова и отново се изкушаваме да ви зарадваме с нещо, което ще предизвика всичките ви сетива.

Днес ви казваме: гответе, за да ви бъде винаги #ВкусноВкъщи!

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца Градус
50 мл зехтин
сол и пипер на вкус

За соса:
250 г пасирани домати от консерва
90 г мед
1 с.л. захар мусковадо
80 мл бял винен оцет
1 ч.л. лют пушен червен пипер
1 ч.л. сух лук
1 ч.л. сух чесън
½ ч.л. кимион
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В касерола се смесват - доматите, медът, захарта, оцетът, пушеният пипер, сушеният лук, сушеният чесън, кимионът, зехтинът, сол и пипер на вкус.

Наливат се 200 мл вода и се готви на слаб огън, докато се сгъсти, охлажда се.

Крилцата се почистват и овкусяват със сол, пипер и зехтин, подреждат се в тава и се пекат на 200 градуса за около 20 минути.

Мажат се с половината от соса и се пекат отново до готовност.

Поднасят се със заделения сос.

*Очаквайте и новите ни рецепти. Те са лесни, бързи и много вкусни. Ако пък ви се готви нещо с пиле, вижте тази рецепта!

Четете още: Пилешки бутчета на грил с боровинков сос

(в материала има продуктово позициониране)