Не пропускайте за нищо на света следващата лесна и вкусна рецепта, която ние - Лора и Стоян ви предлагаме. Този път ще ви изненадаме с пица – не каква да е пица, а с пилешки гърди и... коприва. Какво повече му трябва на човек, за да му е #ВкусноВкъщи...

Необходими продукти:

500 г тесто за пица
2 с.л. масло
2 скилидки чесън
1 малка глава шалот
1 пакет коприва
200 г заквасена сметана
250 г моцарела
зехтин
300 г пилешко филе Градус
60 г пармезан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Копривата се почиства. След това се бланшира в кипяща подсолена вода.

Отцежда се и се потапя в ледено студена вода. Отцежда се и се накълцва.

Чесънът и шалотът се наситняват и се запържват в маслото. Добавя се копривата и се запържва за кратко.се разделя и се всяка топка се оставя да престои 15-20 минути да втасат.

Всяка топка тесто се разточва в кръгла форма. Намазват се със сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер.

Поръсва се настинена моцарела. След това се слага от коривата. После се подреждат парчета пилешко филе нарязано на тънко. Овкусява се със сол.

Пекат се една по една на 220 градуса във фурната върху камък за пици.

Изпечената пица се поръсва с пармезан оформен с белачка и се овкусява с черен пипер.

*Очаквайте и новите ни рецепти. Те са лесни, бързи и много вкусни. Ако пък ви се готви нещо с пиле, вижте тази рецепта!

Четете още: Пилешки бутчета на грил с боровинков сос

(в материала има продуктово позициониране)