Необходими продукти:

340 грама пенне ригате паста
220 грама зрели домати
8 големи пресни листа босилек
2 супени лъжици бадеми, печени и неосолени
1 голяма скилидка счукан чесън
малко лют пипер (на върха на лъжичката)
половин кафена лъжичка морска сол
50 милилитра зехтин
60 грама пармезан, прясно настърган

Начин на приготвяне:

Сварете пастата, но без да я преварявате.
Докато се вари, измийте доматите и босилека с гореща вода. Зеленчуците обелете и нарежете на едро, а подправката леко счукана.

Сложете доматите в блендер, последвани от босилека, бадемите, чесъна, лютия пипер и солта. Разбийте до гладко пюре.

Докато машината все още работи, налейте зехтина на тънка равномерна струйка. Само така ще превърнете пюрето в гладко доматено песто.

Изсипете получения гъст сос в голяма купа, а отгоре сложете пастата. Разбъркайте, поръсете с пармезан и отново разбъркайте добре.

Така ще получите 4 порции, всяка от които има около 495 калории.