Необходими продукти:

около 200 грама овесени ядки
100 милилитра нискомаслено прясно мляко
200 грама пълнозърнесто брашно
1 доза протеин на прах с ванилов или шоколадов аромат
2 кафени лъжици бакпулвер
½ кафена лъжица сода бикарбонат
2 кафени лъжици канела
14 фурми, раздробени на парчета
1 яйце, предварително разбито
4 супени лъжици олио от гроздови семки
½ кафена чаша пюре от сини сливи

Начин на приготвяне:

Смесете овесените ядки с млякото в подходящ съд и ги оставете да киснат. В отделна купа разбъркайте брашното, протеина, содата и бакпулвера заедно с фурмите и канелата.

В трета купа смесете яйцето, олиото и пюрето от сливи. Добавете ги към накиснатите овесени ядки, а след това цялата смес разбъркайте заедно с брашнения микс.

За да оформите малки кексчета се нуждаете от специални метални купички за целта. Те трябва да са покрити с хартия за печене и да не са прекалено големи.

Напълнете формите с помощта на лъжица и печете около 20 минути във фурна, предварително загрята до 200-210 градуса.

Всеки мъфин има около 240 калории и само 6 грама мазнини.