Автор
Woman.bg

10 неща, от които е добре да се отървете в началото на пролетта

Пролет е – време е да се събудим от зимния си сън. Колкото и да сме ходили на ски, през мрачните студени месеци не сме били толкова активни, колкото бихме искали. При това най-добрият начин да живнем малко е да освежим обстановката наоколо си. Това със сигурност ще ни помогне да отворим сърцето си за слънчевите лъчи. Съставихме за вас списък от десет неща, които е хубаво да изхвърлите от дома си в началото на пролетта. Действайте!

1. Иглолистните останки по ъглите

Надяваме се, че вече сте изхвърлили коледната елха? Възможно е обаче някъде да са останали следи от нея – игличките се забиват коварно под килимите и мебелите, като по чудо се оказват под краката на диваните и леглата. Трябва да се отървете от тях – минете с прахосмукачка, изметете праха от всички ъгли и забършете с мокър парцал. В дома ви веднага ще стане по-свежо!

2. Бели дрехи

Не всички, а само тениските и ризите с пожълтели подмишници. Разбира се, има начини да премахнете тези досадни петна, но заслужава ли си да си правите този труд? Честно ви казваме – нас ни мързи. Напролет е къде по-приятно да си купим някоя нова дрешка – а и сезонните разпродажби ще ни позволят да си набавим доста добри артикули на достъпна цена.

3. Гъби за почистване на обувки

Стари, изсъхнали, изгубили форма и приличен вид от постоянната борба със солта по улиците. Разбира се, те изобщо не са ви нужни вече. Представете си само колко микроби са се събрали по тях през зимата! Изхвърлете ги, обувките ви заслужават нещо по-добро.

4. Изтривалката пред вратата

Тя също е видяла доста зор през дългите зимни месеци. Изтупайте я добре, изчеткайте я и я изперете. Ако обаче във влакната се е набил толкова пясък, че изтривалката съдържа повече прах, отколкото текстил, а първоначалният цвят вече не се различава с просто око, по-добре се простете този ваш коридорен другар – или да го постелете пре входа на блока си. На вашия праг трябва да виждате нова, красива и ярка изтривалка.



5. Чорапи и чорапогащи

Някои жени са надарени от природата с особено фини и изящни пръсти на краката, които пробиват чорапите още на първо обуване. Но нали няма да си изхвърлите новия скъп чорапогащник, само защото има дефект на място, скрито от хорските очи? Е, сега обаче е време да направите ревизия в чекмеджетата си и да изхвърлите всичко, което сте кърпили през зимата.

6. Засъхващи цветя

Някои от цветята ви не са преживели зимата? Погребете ги с почести. Традицията е стайните растения да се заровят на двора, но ако нямате такава възможност, просто благодарете на цветето си, че ви е пазило от негативната енергия цяла зима и го изхвърлете в кофата.

7. Стопени свещи

Зимата е много романтично да си прекарваме дългите студени вечери на свещи. Сякаш даже ни става по-топло на тази светлина. Сега обаче дните вече са по-дълги и по-слънчеви и нямаме нужда от тези скъсени угарки. Разбира се, ако имате нужните умения, можете да претопите старите свещи в нови. Ако пък не – в магазина ви чакат свещички със свеж аромат на цитрусови плодове, пролетни цветя и океански бриз.

8. Разтегната шапка

Преживели сте последните месеци, без да ви ампутират ушите, само благодарение на нея. Сега е време да проявите уважение към старините ѝ и да се простите с нея, ако наистина си е изгубила формата, намачкала се е или просто ви е омръзнала като цялата тази безкрайна зима.

9. Ръкавици на „топчета“


Сплъстените топчета по плетивата често дори не ги забелязваме. Все пак те не се образуват внезапно, а бавно и постепенно. В крайна сметка обаче превръщат дрехата в същински парцал с неприятен вид, а ние продължаваме да я носим. Огледайте зимните си аксесоари с непредубедено око. Дали не е време да ги смените?

10. Тъга и апатия

Вече е пролет! Зарежете унинието, започнете да правите сутрешна гимнастика, отслабвайте за плажния сезон, разхубавявайте се и се обновявайте. В дома ви има място за какво ли не, но не и за скука и апатия. Нали?

Четете още: 5-те етапа на любовта: Защо повечето двойки се разделят на третия?