Всяка година вадите от шкафа една и съща кутия с едни и същи играчки за елха. Омръзнаха ли ви вече?

Има много начини да украсите оригинално новогодишната елха и ние ще ви представим десет такива.

1. Цъфнала елха

Долу шишарките! Цветята по коледното дръвче са изключително оригинално решение. Можете да украсите елхата с живи рози и дори да направите гирлянди от цветя.

За съжаление, тази украса едва ли ще издържи дълго, без да повехне. Затова ви препоръчваме да купите изкуствени цветя и фиби - за по-сигурно закрепяне. При желание можете лесно да направите играчките сами.

Закачете цветовете направо за клонките или пък ги съчетайте със специални направени от хартия и сатен конуси-букетчета.

2. Елхата на изгряващото слънце

Около тази елха господства оригамито. Всички играчки са направени от хартия. Със сгъването на шарените жерави може да се справи всяко дете, простите ветрила също не представляват проблем. Гирляндите са от нанизани на конец декоративни коктейлни чадърчета.

Можете да направите и прости гирлянди от ярки хартиени пръстени. Основният цвят в композицията, разбира се, е червеният. Погрижете се обаче свещите да стоят на безопасно разстояние от елхата!

3. Елха в черно

Черните иглички изглеждат не само шокиращо оригинално, но и едновременно с това празнично и модерно. Най-важното е да подредите правилно акцентите - червени гирлянди от сух амарант и искрящо черни пластмасови топки. Такава елха ще изглежда най-добре поставена в черна ваза.

4. Елхата на изобилието

Чудесна идея за празник на село. Украсата за елхата е събрана от овощната и зеленчуковата градина - за играчки са използвани картофи, луковици, ябълки, орехи и др. Можете да направите ярки гирлянди от червени чушки. А допълнителна украса ще са сложените в рамки снимки на градинарските ви трофеи - най-голямата тиква или най-сочния домат, отгледани от вас. Подходящи "играчки" за елхата ще са и пакетчета със семена и картинки от списания за градинарство.

5. Елха за детската стая

Разбира се, децата са тези, които най-много се радват на коледната елха. Но как да им обясните, че елхата не расте в кофа и че е опасно да я пипат? Пък детето продължава да посяга към шарената украса, въпреки че се е уболо само преди минута... Затова сме сигурни, че тази оградена елха ще допадне на родителите. Оградата ще задържи детето ви далеч не само от дървото, но и от скритите под него кабели на гирляндите. Пък за украса можете да използвате и играчките на самото дете - защо не?

Очаквайте продължение