10 растения, които прогонват мъжа от дома според Фън Шуй

За тези, които обичат да се вслушват в съветите на Фън Шуй и да изпълняват заръките на тази традиционна практика от Древен Китай за аранжиране на дома с цел хармонизиране на енергията, привличане на щастието и късмета, е добре да нададат ухо и за още някое и друго наставление, свързано с любовния живот. В случая става въпрос за онези растения, които могат да се окажат виновник по неведоми причини за прогонването на мъжа от дома.

Бръшлян

Да, това великолепно увивно растение, чиито тъмнозелени листа блестят като лакирани, красиво оплитайки се по стените, има и коварната сила да прогонва мъжете от всеки дом, декориран с него. Подобно вдъхновяващо излъчване притежава и миртовото дърво, с което спокойно може да замените бръшляна, ако не искате да се сбогувате завинаги с по-силната си половинка. Смята се, че миртовото дърво укрепва семейните връзки.

Що се отнася до бръшляна, ако климатът позволява, по-добре е да го засадите извън къщата, тогава той ще защити дома ви. Покрита с бръшлян веранда или беседка е ще влее изящество и красота.

Кактус

Някои кактуси, дори с формата си, сякаш се опитват да намекнат, че са готови да се състезават с мъжете. Именно това нагло самочувствие смущава представителите на силната половина на човечеството.

Фън Шуй горещо препоръчва на мястото на кактуса да сложите бамбук? Освен това е екзотичен и знае как да преобразува лошата енергия в добра.

Папрат

От незапомнени времена това растение се свързва в приказки и страшни истории за зли духове. Фън Шуй казва: Мястото на папратта е в блатото. А в човешкото жилище това растение, което абсорбира кислород и отделя въглероден диоксид, само може да отнема от енергията ви. Що се отнася до мъжа, той ще се чувства винаги в лошо настроение, летаргичен, сънлив, докато в един момент осъзнае, че в този дома се чувства тъжно и потиснато.

Лимоновото дърво обаче е чудесен замесник на папрата. той ще направи вашия спътник свеж и жизнерадостен!

Дифенбахия

Този вечнозелен жител на тропиците с разпръснати пъстри листа получава името си в чест на австрийския градинар Йозеф Дифенбах. В определен момент от живота си той е главен градинар в Императорските градини във Виена, което означава, че далеч не е бил глупак! Но със сигурност се знае, че дифенбахията е отровна, а според Фън Шуй изборът му да бъде сложен в рамките на затворено помещение не е особено добър.

Вместо към опасната дифенбахия насочете вниманието си към не по-малко красивата маранта – тя също има изящни декоративни листа, а в същото време помага на грижовния си собственик да забогатее.

Хоя

Хоята е известна още и под името восъчен бръшлян. Растението е пълзящо, увивно и катерещо се растение. То действа на мъжете леко стресиращо в моменти, когато се появи изневиделица на неочаквани за него места.

Чудесна алтернитава на хоята е сансевиерията - освен че ще задържи любимия човеко до вас, това растение ще бъде ваш верен спътник в борбата за лично щастие. Освен това той помага на мъжа да направи кариера. А в родината на сансевиерията - Африка, дори се правят въжета от ттова растение. С такова въже можете завинаги да вържете съпруга си към себе си.

Монстера

Монстера е истинско растително чудовище - то е вид лиана, която може да достигне до огромни размери. Това грандиозно растение не се препоръчва за отглеждане в дома. То обича горещия и влажен тропически климат и е трудно да се съхранява в обикновен апартамент. А мъжете определено не искат да живеят в апартамент с горещ, влажен климат. Следователно, или чудовището, или мъжа - избирайте.

Като алтернатива, можете да го замените с фикус, който ще достигне отново до голям, но приемлив размер. Фикусът се смята за символ на домашния уют. Освен това според Фън Шуй привлича „щъркела“, който носи деца в къщата.

Декоративен кипарис

Всичко би било прекрасно, ако иглолистните растения не се възприемаха като източник на негативна енергия. Освен това иглолистните дървета винаги са били свързани с гробището. Самите мъже дори няма да разберат защо внезапно са били нападнати от меланхолия. Ще си помислят, че е виновна съпругата, без да имат ни най-малка представа, че за лошото им настроение виновник е декоративният кипарис.

Обърнете внимание на архизона - очарователно растение, което е известно и под названието Дърво на любовта.

Ардизия

Наричат я още японска офика. Ардизията е растение с красиви червени плодчета като коралови мъниста. Наричат я обаче още и "вдовишко дърво". Често се засажда на гробовете на мъже, починали млади.

Вместо ардизия вземете си коледна звезда – това растение ще ви помогне да хармонизирате отношенията си.

Тръстика

Колкото и елегантно да стоят тези фини растения, Фън Шуй съветва да седите далеч от тях. Не забравяйте и за подозриталния произход на растението. Родното му място е богата на жаби крайбрежна речна вода. Поставени у дома, е възможно да станат причина за семейни раздори, кавги, меланхолия, дори да предизвикат преждевременна старост. Не забравяйте още, че нейните кафяви кадифени връхчета изсъхват и изпускат пух във въздуха на стаята, който може да предизвика в стаята алергични реакции.

Вземете си по-добри теменужки, оставете ги да цъфтят и те ще ви донесат благополучие.

Хибискус

Китайската роза не се препоръчва да се поставя в стаите на неомъжени момичета, за да не облъсне ухажорите. В индуистката философия това цвете се счита за любимото растение на богинята Кали, покровителката на смъртта и разрушението.

Заменете хибискуса с орхидея. Тези красиви цветя щедро споделят мощната си енергия с господарката на къщата, придавайки ѝ чувственост, красота и привлекателност. Цъфтящите орхидеи помагат за укрепване на зараждащите се взаимоотношения и правят съществуващите по-хармонични. Просто не поставяйте орхидеи на слънце, деликатните екзотични красавици обичат частичната сянка.

Четете още: Вижте кои растения ще заредят дома ви положително