Автор
Woman.bg

10 стайни растения, които привличат щастието

Има немалка част растения, които не търпят ограничения въздух на тясното пространство. Болшинството от тях са алергени, пък и повечето специалисти предупреждават за множеството опасности и негативизми от отглеждането на стайни растения в спалнята.

За радост на всички любители на цветята има и такива, които с радост виреят в малките рамки на дома и доставят не само наслада за окото, но и положителна енергия и щастие на своите притежателки.

И така, ако желаете да създадете кътче красива природа в своята стая и да я украсите с цветя и зеленина, ние ще ви помогнем да направите правилния избор:

Спатифилум

Това красивото растение не само допълва интериора, но и помага на жените да намерят щастие в личния си живот. Благодарение на енергията си, цветето убива всички кавги в семейството, а на самотните жени помага бързо да срещнат любовта.

Теменужка



Това малко красиво цвете помагат на жените да намерят вътрешна хармония. Благодарение на него ще изгладите всички конфликти в семейството и ще откриете истинското щастие. Трудният период в живота на една жена приключва бързо, ако на перваза на прозореца ѝ цъфти бяла теменужка.

Хибискус

Цветето ще ви помогне да откриете щастието. То разпалва и страстта между партньорите. Често го наричат цвете на света, защото е способно да предотврати конфликтите и да попречи на съпрузите да се карат.

Хоя

Още едно красиво растение, което носи щастие на жените. Цветето, разположено в спалнята, помага на двойката да запази жив огъня на любовта и да не се кара за дреболии.

Мирта

Това декоративно растение помага на влюбените да преживеят всяка криза и дарява дамите с мъдрост. Често го наричат дърво на любовта заради способността си да усмири негативните емоции.

Калатея

Растението е в състояние да привлече щастие в живота на всяка жена, както и да подобри отношенията в семейството. Често го слагат в спалнята, за да може положителната енергия да циркулира в пространството и да помага на съпрузите да поддържат мира и хармонията в отношенията си.

Оксалис

Това цвете привлича щастието и късмета. То се приспособява към енергията на собственика си и му помага да преодолее трудностите в живота. В допълнение, то защитава семейните отношения, а също така помага на момичетата да намерят истинска любов.

Мушкато

Уникално растение, което прочиства и дезинфекцира въздуха, предотвратява кавгите в семейството и привлича щастието. Сред полезните му свойства е и способността да предпазва всички обитатели на дома от негативното въздействие отвън: лоши очи, любовни магии и завист.

Алое

Едно от редките растения, които дори и през нощта продължава да отделя кислород и да поглъща въглеродния двуокис. И още, отварата от алое е изпитано средство – лек срещу настинки и грип. Смачканото листенце пък е вълшебното мехлемче, от което става чудесен природен лек срещу ранички, а също така и превъзходен крем за лице и ръце.

Циклама


Това нежно стайно растение отделя във въздуха, особено в периода си на цъфтеж, ефирни масла, които имат успокояващ ефект. Тя дарява сладък сън и пълноценна отмора. Неслучайно наричат това цвете вълшебно. То привлича щастието и благополучието във всеки дом. То внася хармония и усещане за сигурност на своите притежатели.

Четете още: Как да отглеждате цветята си правилно?