10 вещи, които трябва да изхвърлите от дома си до края на годината

Често се случва жизненият поток да се „затлачи“ по наша вина. Това може да се избегне, ако се отървем от вещите, които ни носят само проблеми и нещастие. Дори ако всичко ви е наред, добре е да си правите нещо като ревизия периодично. Можете да превърнете чистенето в ритуал – психолозите и специалистите по фън-шуй са единодушни, че почиствайки жизненото си пространство, човек започва да се чувства по-добре. Подреждайки вещите си по рафтовете, си подреждаме и мислите. Това правило важи с още по-голяма сила за дните в края на старата година. Изхвърлянето на ненужните неща вкъщи ще отвори път на енергийния поток, ще зареди дома и душите ни с надежда и нови сили, ще ни донесе късмет и успехи през новата година.

И така, ето от какво трябва да се отървем на първо място според почитателите на езотериката и народните вярвания:


1. Счупени стъкла. Може да са спукани стъкла на прозорците, счупени огледала или чаши с отчупена дръжка. Махнете ги от дома си – счупеното стъкло символизира пробив в защитата.

2. Стари вещи. Износени дрехи, обувки, вестници и списания, които повече няма да четете – всичко това трябва да остане в миналото или на бунището. Ако някоя блуза, която много харесвате, от години не ви става, а ви е жал да я изхвърлите, дарете я на някой благотворителен фонд.



3. „Мъртви“ неща. На първо място сухите цветя. Много домакини обичат подобни „икебани“, но всичко мъртво носи некротична енергия. В същия списък можете да включите препарираните животни, изсушените пеперуди и бръмбари, животинските рога и птичите пера. Разбира се има и изключения – ако си пазите първия хербарий на вашето дете, той няма да ви навреди. Същото важи и за пера и рога, които украсяват стаята, без да са взети от убити животни. Миди от морето си взимайте, само ако ги поддържате редовно. Всичко останало е добре да го подарите или изхвърлите. Изсъхналите стайни цветя са първи кандидати за кофата – преди да са се превърнали в енергийни вампири.

4. Всяка една вещ, която не сте ползвали над 3 години. Дори ако е съвсем нова и запазена, тя започва да натрупва застояла енергия. Или ѝ дайте втори живот, или се замислете. Може би е време да направите нещо с онази масичка, която никога не ползвате, или пък с онзи панталон от разпродажба, който е чисто нов, но никога не ви е ставал?

5. Дребните боклуци в джобовете и портмонето. Капка по капка море прави. Едва ли всичките тези билетчета, касови бележки и опаковки от дъвки ви носят късмет.

6. Снимки, които не харесвате. Негативните емоции, които изпитвате, гледайки такава снимка, се попиват всеки път от това изображение. Ако снимката е ваша, можете дори случайно да се урочасате сами.



7. Спрели часовници. Спрялото време е много лош знак. Или ремонтирайте повредения часовник, или го изхвърлете, без да му мислите. В краен случай можете да превърнете тежък масивен часовник в елемент от интериора, например масичка. Стенният часовник може да стане рамка за снимка или закачалка.

8. Неща без чифт. Особено внимание заслужават оставените на балкона ски (само една), щека (само една) или падналият зад шкафа чехъл (пак самотен). Тези предмети вече няма да са ви полезни, но ще ви попречат да си набавите нови, блокирайки енергетиката ви.

9. Раздърпана метла. За метлите трябва да поговорим отделно. Метлите и парцалите не са просто инструменти за почистване. Метлата е регалия на домашните духове, които ви помагат и отговарят за материалното ви благополучие. Старата и проскубана метла ще ви донесе финансови проблеми. Затова инструментите, с които почиствате дома си, трябва да са в добро състояние.

10. Картини и снимки, на които са изобразени бури, дъждове и лошо време. Е, ако ви се струва, че дъждовните пейзажи са лирични и много красиви – можете да ги задържите. Но се вгледайте в изображението и го почувствайте – ако картината ви навява тревожни мисли, по-добре ѝ потърсете нов собственик. Впрочем не само „нещастните“ предмети ни носят лош късмет. Понякога проблеми ни навличат и талисмани, които неползваме правилно. Например всички знаят, че трябва да си окачат вкъщи подкова за късмет. Но тя трябва да се окачи отворена нагоре, като чаша. Иначе вашата „чаша“ ще се излее и няма да задържи никакво щастие. А декоративните метлички се закачат с дръжката нагоре, за да бъде доволен домашният дух.

Четете още: Не подозирате колко щастие носи раздялата с ненужни вещи

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.