Автор
Woman.bg

6 елемента от интериора, които ще ви направят по-богати

За никого не е тайна, че качеството на живота ни е зависимо от парите. Но как да спечелим повече и да запазим спестяванията си? Как да поканим богатството в дома си и да станем финансово свободни? Пробвайте някои прости похвати от ведическото учение Васту и скоро в джобовете ви ще зазвънтят мечтаните пари.

Васту се смята за аналог на китайското учение фън-шуй и се прилага широко от съвременните интериорни дизайнери. Избрахме за вас няколко интересни идеи, които ще ви помогнат да подобрите финансовото си положение.

Гледайте теменужки

Стайните теменужки с виолетов цвят могат да бъдат истински магнит за привличане на богатство. Първо – листата им приличат на монети, и второ – виолетовото се смята за цвета на успеха и благополучието. Гледайте теменужките ви да са винаги здрави и свежи, тогава енергията на парите ще витае постоянно в дома ви. Теменужките имат и още един очевиден плюс – много са красиви.

Огледало в кухнята

Нашите баби са вярвали, че да ядеш, седнал пред огледалото, носи лош късмет. Китайците обаче са на точно противоположното мнение. Едно най-обикновено огледало срещу трапезната маса може да привлече в дома ви богатство, нови възможности и финансова свобода. Най-важното е в огледалото да се отразяват съдове с храна. Винаги се усмихвайте, когато поглеждате в огледалото, и си представяйте себе си богати, здрави и красиви. Не закачайте огледала срещу входната врата, срещу леглото и срещу стълбищата.

Повече мрамор!

Изделията от мрамор също ще повлияят добре на финансовото ви състояние. Няма значение за какво точно е използван мраморът – може да имате мраморен плот на холната масичка, мраморни плочки в антрето, декоративни статуетки. Във всички случаи мраморът ще повиши доходите ви. Положително влияние ще имат и изделията от гранат, яспис, малахит, кехлибар и амазонит.

Правилно работно място

Ако работите от къщи, сложете бюрото си така, че да бъде обърнато на юг. Компютъра сложете в левия горен ъгъл на бюрото – именно тази зона отговаря за богатството. Телефона сложете в десния горен ъгъл – така ще привлечете нужните партньори и клиенти. За да ви спори работата и за да имате късмет, постарайте се да седите така, че зад гърба ви да има стена или параван. Не дръжте на бюрото си ненужни боклуци, хартии, спрели химикалки и затъпени моливи. Създайте си „паричен талисман“, който да стои на бюрото ви и да ви помага да печелите още повече – може да е красива касичка, в която да оставяте по 10-15 % от всяка своя заплата.

Аквариум с 9 рибки

Един малък аквариум с шарени рибки също може да привлече пари в дома ви. Купете 8 златни рибки и една черна, оставете на дъното нещо, което да символизира богатство (монета или декоративен сандък със съкровища), а самия аквариум сложете в ъгъла на стаята. Той не само ще ви помогне да печелите повече, но и ще запази финансите ви. В никакъв случай не слагайте аквариума в спалнята си, иначе ще си навлечете финансови загуби. Поддържайте водата чиста и не допускайте да зеленяса. Така паричната енергия в дома ви ще е винаги активна.

Място за боклук

Една от тайните на стабилните доходи е… кофата за боклук. Да, точно така! Кофата трябва непременно да се затваря плътно с капак и да е скрита от очите на гостите. Изпразвайте я всяка сутрин, не дръжте остатъци от храна в кухнята повече от едно денонощие.

Основният принцип на Васту, който е добре да спазвате, е да се поддържа идеален ред в жилището. Паричната енергия никога няма да дойде в дом, в който има боклук, счупени вещи и задушаващи претрупани пространства. Чистете по-честичко и дръжте прозорците отворени!