Прането и сушенето на дрехи е ежедневна задача, която изисква доста време и усилия. Ако можеш да контролираш процеса на изпиране чрез избора на подходящи за нивото на замърсяване програми, при сушенето на дрехи, ефективността зависи от естествени фактори. Проблемът се изостря през студените месеци, когато навън вали често, а температурите са ниски. Решението за ефективно сушене, независимо от капризите на времето, е покупката на сушилня.

Това е един полезен уред за големи семейства с деца, но и за твърде заетите хора. От Beko са изготвили списък с причините и предимствата на това да използваме сушилня за дрехи, за да ти покажат колко необходима е станала тя в нашия дом.



1. Пестиш време

Сушенето на дрехи може да трае прекалено дълго тогава, когато температурите са ниски, а времето е влажно. Една сушилня намалява това време от цял ден до едва няколко минути в случай, че бъде използвана експресна програма. По този начин ще можеш да облечеш отново дрехите си в най-кратък срок. Освен това, ще се радваш на по-голяма гъвкавост при планирането на циклите за пране, като вече няма да зависиш от времето навън. Дрехите ще бъдат изпрани, подсушени и прибрани в гардероба. Толкова лесно и естествено ще преминават рутиннните процедури по пране и сушене на дрехите. Без значение колко е натоварена твоята програма, ще можеш да имаш постоянно чисти дрехи с минимално време и усилия.

Гладенето на дрехите също ще се улесни и ще става по-бързо. Сушилните имат функция против намачкване, която предпазва дрехите от прекомерно нагъване.



Сушенето с помощта на сушилня може да бъде адаптирано в зависимост от твоите нужди. Има по-дълги програми, които сушат дрехите на по-ниска температура, но и експресна функция, чиято продължителност не надхвърля около час.

2. Продължителността на живот на тъканите се удължава


Всеки от нас има поне една любима дреха, която би искал да задържи в гардероба си колкото се може по-дълго. Сушенето на въздух може да засегне текстурата и цветовете на тъканите. Слънцето, вятърът и студът могат да обезцветят и повредят структурата на дрехите. За сметка на това, сушилните имат по-нежно действие. Контролираната среда вътре в машината защитава дрехите. Барабанът прави деликатни и равномерни движения, които не увреждат тъканите.



3. Можеш да изсушиш широка гама тъкани


Сушилните имат вградени програми предназначени за различни типове тъкани, за да осигурят винаги най-добрите резултати. С помощта на деликатните програми, могат да бъдат изсушени дънки, поларени горнища, ризи, бельо или дрехи за спорт. Сушилните Beko предоставят и опцията Mix, за да не се налага да сортираш дрехите в зависимост от техните тъкани. Можеш да сушиш едновременно както синтетични, така и памучни материи. Много е важно да проверяваш етикетите на всеки продукт дали може да бъде сушен в сушилни. За тази цел съществуват три символа: кръг вписан в квадрат, върху който стои Х, означаващ че процесът не е позволен за съответния артикул; същият символ, но с точка в средата указва, че сушенето трябва да се извършва на ниски температури и с програми за деликатни материи, а двете точки в средата показват липсата на ограничения.

4. Можеш да контролираш начина на сушене на дрехите

Барабаните на сушилните имат вградени сензори, способни да засекат нивото на влага в дрехите. В зависимост от този индикатор, но и от типа тъкани, сушилнята може да адаптира времето и температурата, необходими за постигането на най-добрите резултати. Така деликатното пране е в безопасност, а по-дебелите или по-плътните дрехи биват изсушавани в дълбочина. Сензорите определят спирането на сушилнята в момента, в който прането е сухо.

5. Програми, предназначени за детски дрешки

За семействата, които имат малки деца, изпирането на дрехи е неразделна част от ежедневната рутина. Едно бебе трябва да бъде преобличано по няколко пъти на ден. Това води и до необходимостта от често пускане на пералнята, за да бъдат дрешките му чисти и готови за употреба. Една сушилня е незаменим помощник, защото ускорява и улеснява значително тази задача.



6. Освежава дрехите без пране

Когато стоят прекалено дълго в гардероба, дрехите придобиват неприятен мирис, дори и да са били прибрани чисти. Сушилнята може да ти помогне да отстраниш тези миризми, причинени от липса на проветряване, след за 10 минути. Няма нужда да ги переш още веднъж, нито да ги оставяш на простора за няколко часа. Всичко, което трябва да направиш, е да избереш програмата за освежаване на дрехи. Такава програма е много полезна и тогава, когато дрехите ти не са нито достатъчно мръсни, за да бъдат прани в пералнята, нито са достатъчно чисти за още едно носене.

(в материала има продуктово позициониране)