По подразбиране жените би трябвало да са не само красиви и нежни, но и чисти същества. За съжаление обаче много дами усърдно бягат от това схващане и правят всичко възможно да бъдат „модерни“ и не съвсем изрядни.

Добре, на всички ни се е случвало в бързането за работа да не си оправим леглото, но в този материал ще си поговорим за онези момичета, които по-скоро спадат към категория „мърли“. Домът на такава мадама рядко е готов за посрещане на гости и едва ли бихте искали да споделяте общ покрив с нея. Тук обаче има уловка – на нея не ѝ личи, защото обикновено тя е красива, с перфектна прическа и щедро напарфюмирана. Как да разберете, че къщата ѝ е пълна кочина? Има няколко издайнически признака:

Обувките

Мърлата винаги се познава по мръсните обувки. Тя не намира никакъв смисъл в почистването им и предпочита те да са прашни, отколкото да положи усилия и да вложи време, за да бъде изрядна. Обикновено токчето им е добре „очукано“.

Четка за коса

Почистването на четката за коса е досадно занимание, но е крайно необходимо. Мърлата обаче не е съгласна с това и по-скоро би задръстила разстоянието между зъбците с гривата си, докато сресването не стане невъзможно. Само тогава тя разбира, че е време за почистване.

Петна по дрехите

Има хора, които просто са родени с таланта да си цапат дрехите. Мърлата е от тях и съвсем не се притеснява да се разхожда гордо по улиците с огромното си петно на бедрото или на гърдите. Една капка олио не може да отнеме от чара ѝ!

Телефон, компютър

Телефон, по който има доволно количество размазани отпечатъци и компютър с прашен екран говорят само за едно – немарлив притежател. Ако по клавиатурата на компютъра на дамата има и немалко трохи и останки от похапване, значи чистотата не е сред приоритетите ѝ.

Нокти

Крайните мърли са с кошмарен маникюр. При някои има и допълнителна екстра – спомени от храна под ноктите и разни други симпатични мръсотийки. Сладко, нали? Тази жена е над нещата и за нея хигиената е просто суета. Няма никакъв проблем да бъде с излющен лак и огромни неоформени нокти.

Коса

Мазната коса също е издайнически признак. Нека уточним, че много дами имат коса, склонна към омазняване и понякога в края на деня това си личи по корените. Но обикновено те предприемат мерки мазните корени да не се виждат на следващия ден и измиват косата си, когато е необходимо. На мърлата обаче не ѝ пречи да бъде с мазна коса няколко дни. Дори тя често комбинира мазните корени с твърде измита боя и израснал натурален цвят под боята.

Четете още: Наръчник за оцеляване на добри жени в летни условия