Автор
Woman.bg

6 съвета за декориране, за да превърнете дома си в райско кътче

Пролетта винаги започва с идеи за промени – на дома, на личния живот, на работата и приятелите. Това е времето за осъзнаване на необходимостта от пробуждане. Нали сте чували за пролетно почистване, пролетно обзавеждане? Защото от дома започва всичко. Така популярното клише гласи, че „домът - това си ти“. Чудите се откъде да започнете и каква точно промяна желаете да сътворите в жилището си? Вижте нашите професионални съвети и се вдъхновете за промяната, която Ви предстои.

1.Аксесоарите в дома са отражение на личността Ви

Когато искате да изразите себе си и не се стремите към генерални промени на интериора, заложете на правилните аксесоари. Декорацията на дома е отражение на личността на неговия обитател. Извън него ние често носим маски и се опитваме да представим себе си в най-добра светлина, но затворим ли вратата, сме просто себе си. И тук е моментът да се отдадем на тази свобода и да подберем онези предмети, които ще ни накарат да се почувстваме на „нашето си място“.

Специалистите препоръчват да създаваме повече връзка с природата. Ето защо hand made аксесоарите за дома набират все по-голяма популярност. Ръчно изработени настолни лампи, керамични съдове и произведения на изкуството като картини, пана, стринг арт творби – всички те носят и личното послание на автора си. Освен това, имате възможност да се насладите на уникат, създаден специално за вас.

Продължаваме на арт тематика с още един съвет в тази посока – създайте си музеен кът. Нека това да бъде място с подбрани предмети на изкуството в комбинация с такива, които Ви носят спомени. Заложете на автентични произведения. За целта подберете подходяща винтидж масичка или скрин.

2.Текстил за повече стил

Винаги можете да разнообразите интериора като подмените или добавите нови текстилни аксесоари. Това могат да бъдат нови пердета, завеси, деко възглавнички, шалтета, килими и пътеки, и дори смяна на дамаската на меката мебел.

Ето как можем да променим облика на спалнята с някои трикове. Всяко легло се нуждае от одеяло и чаршафи, но можете да придадете повече уют като наслоите завивките, например. Помислете за последния път, когато сте били в магазин за мебели и веднага сте били привлечени от витрините за спално бельо – наслояването на одеяла и чаршафи е дизайнерски трик за създаване на по-привлекателно легло.

Друг похват, с който можете тотално да преобразите облика на помещението е килимът. Ако една стая изглежда семпло обзаведена, веднага можете да разчупите обстановката с подходящ килим. Подберете внимателно неговата текстура, особено ако имате и домашен любимец.

Ключовият момент при избора на текстилни аксесоари е подборът на материи и съчетанието на цветове. Обикновено аксесоарите целят да бъдат в контраст с останалите мебели. Сред последните модни трендове са неоновите цветове и еклектиката, която създават.

3.Банята вече не е просто място за душ

Преобразете банята си с новите интериорни решения в обзавеждането на това помещение. Точно така, отдавна банята не е просто мястото, в което взимаме своя душ.
С навлизането на СПА технологиите и източната култура, модерната баня все повече прилича на място за релакс. Независимо дали си взимате дълга вана или душ, обстановката трябва да Ви предрасполага към отпускане. Шкафовете за баня все повече приличат на останалите мебели, но разбира се със специално покритие против влага. Етажерките са вече място не само за аксесоари за баня, но и за креативни и забавни предмети, дори и за домашни растения. Класическите плочки за баня се заменят от панели и облицовки от камък и текстури, наподобяващи естествени материали.

4.Създадете си ексцентричен кът на открито

Промените започват с хубавото и топло време. Независимо дали разполагате с веранда, балкон или градина, създайте си малък оазис на открито. Вашето райско кътче. В зависимост от пространството подберете подходящите градински мебели. Ако то е малко – препоръчваме Ви да си създадете „бистро кът“ с два винтидж стола и малка кръгла масичка. Единичните люлки за балкон, вдъхновени от островите определено ще Ви осигурят търсения релаксиращ ефект.

Ако пък разполагате с градина в задния си двор, градинските комплекти предлагат много удобни и практични решения. Не забравяйте и важността на градинския чадър, който ще Ви осигури комфорт дори и под жаркото слънце.

5.Позволете на лукса да се настани в дома Ви

Повечето от нас търсят ефекта на лукса в домовете си, но на изгодна цена. Добрият вкус води до страхотни резултати в тази посока. Сред триковете, на които можете да разчитате са огледало в масивна рамка, да включите извити форми в мебели и аксесоари за дома, декориране на прозорците с луксозни завеси и корнизи. Металните повърхности също помагат за добавянето на луксозен елемент, но не трябва да прекалявате.

Виждали ли сте някога дома на Доналд Тръмп? Е, той определено е прекалил! Огледало със златни листа, месингова маса, мебели с елементи на ретро сребро – стаите изглеждат скъпи, но едва ли това е желания ефект за Вас. Свежите цветя също са трик, с който да настаните лукса у дома.

6.Създайте си библиотека или музикален кът

Независимо дали четете често или не, дали сте меломан или слушате музика за удоволствие или само в колата, никога не е късно да направите нещо нетипично. Изберете подходящ скрин и етажерки, открийте най-удобното за вас кресло, подберете правилното осветление. Време е за вашите любими книги на фона на избраната от вас музика – relax time.

(в материала има продуктово позициониране)