7 (безплатни) фън шуй съвета, за да освежите дома си и да рестартирате живота си

Напоследък все повече хора ни споделят, че се чувстват в застой и имат нужда от рестарт на живота си. Фън шуй е съвкупност от чудесни техники, които можете да използвате, за да раздвижите енергията в дома си, а това доказано води след себе си и до разширение във всички области на живота. Домът, подреден според принципите на фън шуй, може да ви накара да се чувствате заземени и вдъхновени. Ето и няколко кратки стъпки, които ще подготвят пространството, в което живеете, за свеж рестарт:

Спъка 1: Освободете повече физическо пространство в дома си

Почистването от застояли и неизползвани неща е един от най-важните принципи във фън шуй. То дава възможност на енергията да се движи свободно и да даде тласък и на живота ви да потръгне. Почистеното простанство носи със себе си оптимизъм, яснота и просперитет. Затова отделете време да изпразните чекмеджетата, да прегледате документите си, да изчистите гардероба и задължително проветрявайте често.

View post on Instagram
 


Стъпка 2: Реорганизирайте местата, в които складирате вещите си

След като сте се отървали от ненужните вещи, вече е време да помислите как да организирате нещата, които използвате. Същестествуват множество системи за подредба, важното е да отделите време и да си дадете сметка коя от тях би ви била най-удобна. Не забравяйте, че енергията, която ще вложите, за да организирате дома си, ще ви донесе допълнителен заряд.

View post on Instagram
 


Стъпка 3: Прочистете енергията в дома си със сол

Дойдохме към една по-странна стъпка, но тя е важна и със сигурност ще усетите разлика след като я приложите. Сипете морска сол в малки купички или чашки и ги поставете на места в дома си, където усещате енергетиката по-тежка или застояла. Оставете ги за колкото време прецените, повечето хора споделят, че усещат, когато солта си е свършила работата, съберете ги и изхвърлете солта в коша за боклук. Ако имате малко дете или домашен любимец, внимавайте как ще разположите чинийките, важното е да бъдат на безопасно място.

View post on Instagram
 


Стъпка 4: Почистете дома си основно

Дори психолозите са на мнение, че чистото пространство носи яснота на ума. А специалистите по фън шуй съветват да включите леко почистване в сутрешния си ритуал, за да започнете деня си на чисто.

Стъпка 5: Подобрете работното си място

Независимо дали работите от вкъщи или от офис, е много важно как сте подредили мястото, на което работите. Задължително го поддържайте изрядно подредено, а за по-витална енергия добавете растения и снимки на близките си и домашния си любимец. В подобна атмосфера ще бъдете много по-продуктивни.

Стъпка 6: Превърнете се в куратор на собствената си изложба

Тази стъпка е много важна за перспективата, с която се срещате ежедневно. В зависимост от това с какви ассесоари разполагате: можете да преподредите картините си, да сложите на нови места снимки или просто да размените местата на книгите в библиотеката си. По този начин освен, че ще промените декорацията у дома, ще промените и информацията, която подсъзнателно възприемате, когато сте у дома. Не се чувствайте длъжни да купувате по нещо ново, когато почувствате, че имате нужда от промяна, просто преподредете дома си.

View post on Instagram
 


Стъпка 7: Подредете дома си така че да ви бъде по-лесно да се погрижите за себе си

В стресиращото време, в което живеем, грижата за себе си трябва да се превърне в приоритет. Затова подредете дома си така че хем да ви бъде лесно да правите неща за себе си, хем да се подсещате да го правите. Ако обичате да медитирате, поставете меки възглавници на удобно място, ако предпочитате ароматерапията, отделете специално място за свещи или дифузер, ако пък предпочитате да правите упражнения, сложете постелката си на видно място. Поставете книгите, които искате да прочетете на нощното си шкафче и си създайте план, по който да ги прочетете за определен период от време. Например: обещайте си да четете по 20 страници на ден.

View post on Instagram
 


Не забравяйте, че най-важното в тези седем стъпки е да ги предприемете с вълнение и любопитство. Забавлявайте се и всичко първо ще се раздвижи, а след това ще се преподреди по най-добрия начин и в преносен и в буквален смисъл.