Автор
Woman.bg

7 дреболии, които съсипват интериора на дома

Случва се понякога да правим ремонт дълго време, да обмислим всички нюанси, да се стараем, а резултатът да е меко казано незадоволителен. Както знаете, дяволът се крие в детайлите и дори и най-малките пропуски могат да съсипят общата картина.

1. Липса на организация в съхраняването



Натрупването на най-различни „крайно необходими“ вещи разваля целия изглед на стаята. За начало се замислете толкова ли са ви нужни всичките тези чашчици, вазички, кутийки, чайници, тенджерки – или вие просто сте се привързали към тях? Ако е второто, смело се отървете от излишните боклуци. Вещ, която не сте ползвали между 6 и 12 месеца, едва ли ще ви бъде от полза и в бъдеще. След като сортирате всичко и изхвърлите излишното, задачата ви е да подредите останалото по шкафове и контейнери. Еднотипните кутии изглеждат много по-добре!

2. Лошо осветление



Слабото осветление преди всичко ни потиска психически. Тъмнината или полумракът, особено през зимата, навява на повечето хора лоши мисли (приглушеното осветление преди лягане или по време на гледане на филм не се брои!). За да изглежда интериорът ви добре, планирайте старателно осветлението. Ако става въпрос за хола, в който сте свикнали да четете вечер, една подова лампа може да спаси положението. В трапезарията, където се събирате цялото семейство, можете да вградите в тавана спот-лампи или да монтирате мощен полилей.

3. Пластмасови первази на прозорците



Пластмасовите первази несъмнено са практични и се сменят много по-лесно при нужда. Но те имат един съществен недостатък – изглеждат евтино и даже неуместно. В днешно време има редица алтернативи на пластмасата – дърво, натурален или изкуствен камък, композитни материали и т.н. Ако нищо от изброеното не ви устройва, можете лесно да прикриете пластмасата с възглавници. Това решение е „две в едно“ – хем маскирате неугледния перваз, хем си подреждате зона за почивка.

4. Имитация на барелефи



Евтините барелефи от полиуретан и други семплиевтини материали са категорично неприемливи в интериора. По-добре минете без тях. Представете си хола без този розово-черен ужас. Щеше да изглежда много по-добре, нали? Ако сте твърдо решили да украсите стените си с релефи, изберете максимално естествени варианти в бял, бежов и кремав цвят.

5. Безразборно подредени дребни предмети



Във всеки един дом има куп дребни предмети. Това е вечният проблем на хората, които имат малки деца. Разбира се, при наличието на малък палавник у дома е трудно да поддържате ред, но можете поне да пробвате. Организирайте система за съхранение на вещите, която да се хареса на децата. Може поначало да събирате играчките заедно с детето, като му обясните, че куклите и количките също искат да спят в своите къщички. Децата много обичат кутии и контейнери, което може само да ни радва!


6. Магнити на хладилника



Времената, когато магнитите по хладилника изглеждаха като нещо уникално, екзотично и вносно, останаха в миналото. Често те просто развалят интериора на кухнята. От тях нямате никаква полза, но пък видът на жилището ви страда сериозно от присъствието им. Ако сте страстен колекционер на магнити, можете да ги подреждате на специални магнитни дъски. Друг вариант е да си носите от пътешествията си по-функционални сувенири.

7. Кухненски ъглов диван



Кухненските ъглови дивани в стил „от соца“ определено съсипват интериора. Маса, диванче и няколко стола – това беше необходимото, за да бъдете актуални през 2000-те години. Доста по-добре биха изглеждали маса и столове, направени от качествени материали.

А според вас какво прави интериора скучен и старомоден? Споделете мнението си в коментарите!