Поддържате дома си безупречно чист? Убедени ли сте в това? Вижте няколко места, които може би (поне понякога) пропускате да почистите.

Гъбата в кухнята

Гъбата, с която миете чиниите, събира бактерии. И не се самопочиства! Трябва редовно да я дезинфекцирате и често да я сменяте с нова. Може да я дезинфекцирате, като я накиснете в смес от белина и вода, а може и да я "перете" в миялната машина.

Между уредите

Може да има само един сантиметър между хладилника и шкафа, но няма да повярвате колко мръсотия може да се събере там, без дори да предполагате. Има наистина немалко приспособления за почистване на прах, които могат да влязат в наистина тесни и неудобни пространства. А и е просто задължително през определен период от време просто да премествате уредите и да почиствате по-сериозно между и зад тях.

Върху високите мебели и уреди

Не можете да видите над гардероба и затова не ви притеснява, нали? Ако сега вземете един стол и погледнете какво се случва там, има вероятност да бъдете ужасени. Това се отнася и за най-горната част на шкафчетата в кухнята, за лампите на тавана и т.н. Не забравяйте да почиствате тези пространства редовно, най-малко защото там се натрупва прах, който дишате после заедно със семейството си.

Дребна електроника

Знаете ли, че дистанционното на телевизора е едно от най-мръсните неща в дома ви? Това се отнася и за телефона ви. По слушалките и Hands free устройството ви също се събират доста бактерии. Почиствайте ги с мокра дезинфекцираща кърпичка най-много през ден.

Чантата за тренировка

След като сме били на фитнес/аеробика/някаква тренировка, перем екипа си, но раницата ползваме със седмици, без да почистим. А тя събира доста мръсотия от всички места, където я оставяте като шкафчетата във фитнеса, седалка в метрото, а често се намира и на земята. Перете я редовно, а след всяка тренировка почиствайте дръжките ѝ със спирт.

Поставката/шкафът за обувки

Да, ходим навсякъде с обувките си и се стараем да ги поддържаме в приличен и красив вид. Но именно на мястото, където ги държим, остава много кал, прах и мръсотия. Веднъж седмично е абсолютният минимум, когато се налага да свалим всички обувки и да почистим техния "дом".

Четете още: Как да внесем ред в гардероба си