Африкански стил у дома

24 октомври 2011 | 13:01
21234
7
7

Едно от главните достойнства на африканския етно стил е използването на наситени цветове, извити форми и необичайна текстура, които създават усещане за реалност, притежаваща магически свойства.

Не е необходимо да се превръща апартамента ви в туземна хижа, африканския стил прекрасно се вписва в съвременния интериор, няма да се наложи да се лишавате от обичайните си мебели и техника. Немаловажен детайл са естествените материали – дърво, керамика, корк, кожа, бамбук и ротанг.

Африканският стил е за тези от вас, които обичат да експериментират с нови предмети, цветове и са достатъчно смели, за да преобразят своето жилище в истинско африканско царство.

   

За да пресъздадете атмосферата на разгорещено сафари са ви нужни лампи, декоративни възглавнички, одеала и даже мебели с рисунки, имитиращи кожа на диви животни, например зебра.

Маските на стените придават особен колорит, импулсивен ритъм, характерен за най-горещия континент.

Когато се разглежда цветовата гама, се препоръчва използването на жълт, червен, оранжев, кафяв и други топли цветове, които символизират горещия климат на континента.

Не забравяйте обаче, че той се пресича с желанието за прохлада, затова оазиса в интериора, например малък водопад или фонтан, винаги ще е радост за окото.

Изборът на аксесоари е неограничен, зависи само от въображението. Плетени абажури, рамки за снимки и огледала, украсени с корк или бамбук.

Предметите от африканското декоративно приложно изкуство изискват свободно пространство около себе си.

   

Декорирането на интериора в американски стил възбужда въображението, създава усещане за докосване на тайна, на нещо особено. Максимално екзотичен, той разбива всички шаблони за това, какъв трябва да бъде интериора.

Още по темата

Коментари

7 Lakeisha
  28 юни 2018 | 05:03 отговор
 

All of my questions se-ahedttltnks!

 
6
  21 ноември 2011 | 19:22 отговор
 

 
5
  21 ноември 2011 | 19:21 отговор
 

 
4 kremena
  31 октомври 2011 | 20:48 отговор
 

malee shte pripadna ot kef mnogo mi haresva mnogo stil.kachestvo i mnogo pari ima vlojeni tuk

 
3 Жени
  25 октомври 2011 | 14:48 отговор
 

много гот, само се надявам кожите да не са истински :)

 
2
  24 октомври 2011 | 19:05 отговор
 

Много ми харесва. Покавайте по-често различни стилове за дома. Благодаря.

 
1
  24 октомври 2011 | 13:43 отговор
 

ehaaaaaaaaaaa

 

Добави Коментар

Най-четени