Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Аглаонема – цветето на ранимите хора

Цветето Аглаонема намалява общите нива на тревожност, събужда оптимизъм.

Умерената и доброжелателна Aglaonema е необходима за хората, които вземат всичко близо до сърцето си и са склонни да се разстройват от всяко малко нещо. Животът в постоянно напрежение води до депресия. Безпокойството и нервността се разпръскват в пространството и създават потискаща атмосфера. Aglaonema е много ефективен филтър за тежки мисли. Чрез улавянето и неутрализирането им, тя намалява общото ниво на тревожност и крехките, емоционално нестабилни хора започват да гледат на нещата по-оптимистично, да виждат по-положителни неща в ежедневието си.

Магическа въздействие: Подарете Аglaonema на някого, от когото отдавна чакате признание в любов. За него ще бъде по-лесно да преодолее плахостта и нерешителността.

Грижи

Аглаонемата е топлолюбива, расте добре и се развива при температури над 18 ° С. През лятото изисква обилно поливане, през зимата по-умерено. Водата за поливане трябва да е топла, мека, престояла. Растението трябва да бъде защитено от течения, особено след напръскване. Aglaonema расте бавно, така че тя не се нуждае от чести пресаждания: веднъж на всеки две или три години, през пролетта. Можете да се размножава чрез разделяне.