Винаги е приятно около нас да се носят приятни и свежи ухания, но умението да се избира подходящият за всяка стая аромат е истинско изкуство.

Ароматите влияят на нашето емоционално и физическо състояние. Съществуват успокояващи аромати и такива, които дават сила и бодрост.

Гостна

Семейни тържества, дългоочаквани срещи и приятелски разговори, всички те се случват в гостната.

Усещането за светлина и хармония се допълва от ароматите на цитруси: грейпфрут, лимон. Уют внася и топлият аромат на бергамот. Тези сочни аромати отвличат вниманието от суетатата на ежедневието и проблемите, стаята се изпълва с особено настроение. За гостната подхождат идеално и успокояващите аромати на дърво и ванилия. Те настройват за отдих и създават спокойна атмосфера.

Спалня

Към избора на аромати за спалнята трябва да се подходи изключително внимателно.

Това е място за сън и почивка и ароматите в спалнята трябва да са леки и спокойни, за да се събудите без главоболие, отпочинали и с нови сили.

Подходящ е вълнуващият аромат на рози, витаещ из въздуха, както и хмелът. Пачули, лавандула, иланг-иланг ще ви помогнат да се отпуснете и да заспите, ако страдате от безсъние. Розмаринът, здравецът и кедровото дърво също чудесно подхождат за тази стая.

Очаквайте продължение.

Източник: aromati.net