Автор
Woman.bg

Бебешко креватче, първата стъпка към идеалната стая за малките

Подреждането на стаята за децата е едновременно удоволствие, но и предизвикателство, пред което повечето родители се изправят. Въпреки че в този процес творчеството играе важна роля, най-важното е да се уверим, че сме взели всички необходими предпазни мерки, когато става въпрос за мебелите в детската стая.


Бебешките креватчета са мястото, където децата прекарват по-голямата част от времето си в първите години. Има много видове бебешки креватчета, от които да избирате, някои от които са: класическо дървено, сгъваемо; окачено; креватче тип балдахин. След като решим кой вид детско креватче е подходящо за нас, възниква естественият въпрос: какво трябва непременно да вземем предвид, за да се убедим, че детето ни ще получи целия комфорт и безопасност, от които се нуждае?

Здравина: леглото на бебето трябва да е солидно, да има заоблени краища и много гладки ръбове. Не трябва да съдържа части, които могат да се отделят, защото съществува риск те да бъдат погълнати от малчуганите. Уверете се, че бебешкото легло е изработено от внимателно подбрани качествени материали, по него да няма връзки и части, които не са правилно закрепени, няма липсващи части или евентуални цепнатини или пукнатини. Също така, уверете се, че решетките на креватчето са също достатъчно здрави.
Материали: за да се осигури здравината на леглото, изберете модели, изработени от твърда дървесина;
Разстоянието между решетките на креватчето: според общоприетия стандарт, разстоянието между тях не бива да надвишава 6,5 см!
Ръбовете на леглото: препоръчва се те да бъдат защитени с мек материал;
С колелца или без колелца? Наличието на колелца ви позволява да местите креватчето в други стаи, ако се наложи.


Матрак: изключително важно е да изберете матрак, който пасва перфектно в бебешкото креватче. Не трябва да има свободно пространство между матрака и ръбовете на кошарата, за да се избегне рискът от злополуки;
Странични шкафове: вероятно сте виждали модели бебешки креватчета с допълнителни шкафчета, които са изключително полезни за родителите, защото те им позволяват да държат продуктите за основни грижи близо до бебето, така че да им бъдат под ръка във всяка ситуация.
При избора на идеалното бебешко креватче е от съществено значение да се вземат под внимание, най-вече, практическите характеристики. Макар и дизайнът да играе важна роля, мерките за безопасност и сигурността на малките трябва да са винаги на първо място.