Ето че първият месец от годината е вече зад гърба ни и е време да направим признание пред вас: едно от обещанията, които си дадохме за 2023-а година, беше да достигнем ново ниво в поддържането на домовете си.

Първа в експеримента се включи нашата колежка Ева, която избра минимализма като чудесен вариант за своя малък апартамент. “Забелязах, че след като работя от вкъщи, за мен е доста важно пространството, което ме заобикаля, да бъде максимално изчистено, да ме зарежда, а не да ме натоварва и да се поддържа възможно най-лесно”.
Така тя премина през три лесни стъпки, които можете да последвате и вие.

Сприятелете се с минимализма



Първоначално минималистичният начин на живот ми се струваше леко скучноват, но след като го опознах се оказа изключително подходящ за хора с натоварено ежедневие, на които времето не им достига никога. Минимализмът всъщност спестява време, средства и енергия, които можете да вложите в наистина вълнуващите моменти от своята година, като лятната почивка например. През първите седмици от новата година поетапно се разделих с всичко ненужно, като, разбира се, ще си призная, че за някои сфери ми бяха необходими повече усилия, отколкото за други. Понякога ми е трудно да се разделям с дрехите си, дори да не ги нося. Затова си направих един бърз експеримент - отделих в торба пуловери, които смятах, че вероятно няма да нося, но ги оставих в гардероба, за да видя, дали все пак няма да прибегна до тях. След като обаче измина един месец и не бях облякла нито един от тях, реших, че е време да ги даря и да оставя в гардероба си единствено тези, които използвам.

Всъщност тук се крие същността на минимализма - в ежедневието си да използвате единствено малък на брой, но качествени и красиви вещи, които да ви носят удоволствие и да не изискват твърде голяма поддръжка.

Спрете се на точните за вас домакински уреди



Един от най-важните елементи на всеки чист, стилен и модерен дом безспорно са домакинските уреди. Тук идеално се вписва концепцията Bespoke на Samsung, на която реших да се спра през 2023-та година и за моя апартамент. В основата на уредите Bespoke стои модуларността или възможността за гъвкави комбинации, които се адаптират спрямо начина на живот и променящите се нужди на едно домакинство, персонализация и разнообразие от сменяеми панели в приятни пастелни цветове, които да се впишат перфектно в интериора и екосъобразни технологии.

Ето и кои са най-любопитните уреди, които се предлагат на българския пазар:

Прахосмукачката Bespoke Jet - признавам си - на секундата се влюбих в дизайна на тази прахосмукачка и дори си представих колко добре би се вписала в интериора на вече разчистения ми дом. Bespoke Jet e безжична прахосмукачка, която е снабдена с многослойна система за филтриране и успява да осигури 99,99-процентово почистване на дома. Тя разполага и с All-in-One Clean Station докинг станция, която освен, че я зарежда, и автоматично изпразва контейнера от отпадъците.

Bespoke Jet определено слага край на работата с тежки уреди и дълги кабели, тъй като тотално преобръща представите за прахосмукачка. Тя е лека, безжична, батерията ѝ издържа до 2 ч. активно почистване, а един от моделите, които се предлагат на пазара, дори е снабден с технология за мокро почистване на твърди подови настилки, така че вече не ми се налага да работя и с парцали. Стопаните на домашни любимци ще се зарадват на специалната приставка, с която почистването на космите е лесно и безпроблемно.

За да не сменяте уреда, когато смените цветовете в интериора или пък потребностите на домакинството ви се променят, удачното решение са персонализиращите се хладилници от линията Samsung Bespoke. Те дават свободата на всеки да избере модулите и цветовете, които биха се вписали най-добре в неговия дом. В допълнение към това има възможност да започнете с един модул и след това да надградите със следващ, което допълнително удължава живота на уреда. Бихте могли да конфигурирате хладилника си според своите нужди, като се спрете само на хладилник или пък на комбинация от хладилник с фризер, разположен отдолу или отгоре, както и на двукрилен хладилник, ако нуждите на семейството ви го изискват.

Перални и сушилни машини с изкуствен интелект - да, бъдещето вече е тук. Samsung вече предлага перални машини от ново поколение, които едновременно имат по-малък разход на енергия, по-голям капацитет и са задвижвани именно от изкуствен интелект, който помага да пестите енергия, вода и препарати.

Когато става дума за приготвяне на храна у дома, основен приоритет е тя да бъде здравословна и да се приготвя бързо, за да имаме повече време за почивка и за истински важните неща. Затова подходящият избор, който да комбинирате с модуларните хладилници, са фурните на Samsung от линията Bespoke. С тях кухнята ви ще бъде едновременно изчистена, модерна и минималистична. А с технологията Natural Steam ще запазите естествената влага на ястията, които приготвяте, като едновременно ще постигнете хрупкава коричка отвън.

Освен това фурните разполагат с функцията Dual Cook, която спестява едновременно време и енергия. С нея имате възможност да използвате едновременно долната и горната зона на фурната за приготвянето на различни ястия.

Покажете индивидуалността си

След като сте подредили дома си, оставили сте в него само вещи, които използвате и сте го направили истински модерен и функционален с най-подходящите за вас домакински уреди, е време да се заемете с детайлите. Тук идеята е не импулсивно да подберете множество декорации, а да направите предварителен план, по който да действате, за да няма нищо излишно, но и да изпитвате естетическа наслада от интериора. За това също имам идея, която обединява изкуство и технологии. Смарт решението, с което ще се радвате на шедьоври на световното изкуство или пък ще гледате любимите ви семейни снимки, е телевизорът The Frame от Samsung. Когато е изключен, той се трансформира както в платно, което да изобразява произведения на изкуството, така и в рамка, където да виждате любими семейни спомени.

Идеята е да запазите възможно най-много чисти пространства, за да изглежда жилището ви подредено без много усилия и да го поддържате по-лесно, като поставите малко, но функционални и естетически издържани акценти в интериора.

(в материала има продуктово позициониране)