Автор
Платена публикация

Да, може да изперете само една дреха в пералнята

Денят на дългоочакваното пътуване най-накрая наближи. Еуфорично стягате багажа, когато се оказва, че любимата риза, с която вече си представяхте как ще се разхождате из уличките на златна Прага, не е изпрана.

Нямате дрехи, с които да заредите цяла пералня, а дори и да имахте, нямате време да чакате изпирането им. Но пък имате угризения да пускате пералня само с една риза заради излишния разход на вода и енергия.

Спокойно, подобни перипетии вече са в миналото благодарение на Miele.

С функция SingleWash от Miele вече можете икономично и бързо да изперете само една дреха. Ризата ви ще е чиста и готова да бъде сложена в багажа за по-малко от час, като новата функция SingleWash гарантира не само изпиране клас А за 39 минути, но и с 60% по-малък разход на енергия.

SingleWash измерва потреблението на вода и електричество, съобразява го с малкото количество пране в барабана и отмерва точно време на цикъла при малко зареждане. Тази функция се основава на патентованата технология PowerWash 2.0 на Miele с нейната прецизност, циркулационна помпа, отчитаща натоварването и технологията Spin & Spray, която гарантира, че прането е по-добре и по-бързо намокрено. Необходима е по-малко вода в цикъла на пране, като по този начин се изисква по-малко топлинна енергия за затопляне на водата. Като резултат – по голяма енергийна ефективност, като допълнителна полза за потребителите.

Дори при нормално количество пране, PowerWash 2.0 осигурява отлична енергийна ефективност и кратки цикли на пране.В момента пералните машини Miele превъзхождат най-добрата оценка на енергийната ефективност A +++ с 50%,постигайки това само за 2 часа и 59 минути.

Параметрите на цикъла на пране са съобразени с минималното зареждане

"За да се улесни индивидуалното пране, PowerWash 2.0 е разширен чрез допълнителни функции, които по-точно да отчитат овлажняването и изсушаването на текстила", казва Майкъл Ендт, Мениджър-продукти „ Грижа за прането“ в Miele Германия. В барабана влиза точното количество вода, което е необходимо за накисване на дрехата/дрехите. В зависимост от абсорбацията на плата това може да бъде по-малко от 1-2 литра вода на килограм пране, което изисква по-малко нагряване за изпиране на дрехите. В резултат на това се изразходва около 60% по-малко енергия и се използва само половината от водата, като се пести и време. В програмата "'Minimum Iron 40°C' " цикълът трае само 39 минути, без каквито и да било компромиси в качеството на изпиране.

Новата функция SingleWash е идеална при пране на проблемни облекла и тъкани, като текстил с цветове, които пускат, или дрехи, които е препоръчително да се перат поотделно, заради материята им или по други хигиенни причини.

SingleWash е налице като допълнителна опция в почти всички програми. Специални програми като " Outdoor " или " Reproofing " са изключения, тъй като те обикновено се използват за индивидуално изпиране. При избор на SingleWash, редуцираното време на цикъла се вижда веднага на дисплея. При по-голямо количество пране, времето и потреблението нарастват съответно.

Всички модели, включващи PowerWash 2.0, вече имат добавена функция SingleWash и ще бъдат представени по време тазгодишното изложение IFA, в Берлин. Новата серия уреди са вече на пазара и у нас.