Защо да унищожаваме и изхвърляме от дома си предмети, които бихме могли да използваме повторно?

Ще ви покажем няколко интересни идеи как да използвате стъклените бутилки, като ги превърнете в атрактивен акцент към декорацията на жилището си.

Така новото ви жилище ще придобие уникален стил и най-важното – направен с любов и хубава идея.

1. Хубави вази от бутилки за вино

Колкото и да е банална, тази идея е интересна, а в същото време е и лесна човек сам да си направи. Срежете стъклото там където сметнете за добре и след това измийте бутилката. Техниките за рязане на бутилки са много. Вижте нашия съвет по-долу.



2. Красиви чаши

Можете да направите красиви и различни по височина и цвят чаши, като срежете бутилката на избрана височина и украсите долната част. Добра идея е да матирате стъклото. Има различни техники за матиране, но най-лесно би било като използвате фолио.



Можете да потърсите по магазините също спрей или паста за матиране, но у нас май те все още са слабо популярни. Важен момент е да премахнете всички остри и режещи ръбове. За целта използвайте камък за точене на ножове и шкурка.

3. Съд за сервиране на сирене, кашкавал и т.н.

Това е една много оригинална идея. Която за съжаление е доста трудно осъществима, освен ако не разполагате с подходяща за целта пещ. И въпреки това, надали си струва да губите време при положение, че на пазара подобни съдове се предлагат на символични цени.



4. Светещи бутилки

Особено подходящи са като декорация на жилището по време на коледните празници. Ако решите да пробивате бутилката, трябва да знаете, че това е възможно с помощта на бормашина и специално диамантено свредло на бавни обороти.



5. Оригинален факел

Оригинално и практично. Тази идея е подходяща както за навън, така и за вътре.



6. Полилеи от бутилки

Идеята да си направите сами осветителни тела от бутилки е не само практично, но не изисква допълнителни разходи.



Ето и още няколко идеи:

Солница и захарница

Солници

Сладурски поставки за яйца

Съвет: Ако искате да отрежете гърлото на стъклена бутилка или друг подобен предмет, навийте около него азбестово въже, което предварително е напоено със спирт, и го запалете. Когато въжето спре да гори, потопете предмета в съд със студена вода и след това внимателно отчупете детайла с леко почукване. (За да се получат добри резултати, трябва да се направят няколко опита.)

Споделете своя снимка и спечелете оборудване за дома си. Участвайте в конкурса "В нашия първи дом" на UniCredit Bulbank