Искате ли работата да ви носи не само пари, но и радост? Тогава подредете работното си място по правилата на фън-шуй.

Първо подредете и разчистете бюрото си.

Празната плоскост ви изглежда странно, така ли? Свиквайте с това, от днес нататък ще трябва да поддържате бюрото си в този вид постоянно. Запалете ароматични свещи или пръчици от сандалово дърво. Те ще пропъдят отрицателната енергия от работното ви място.

Крайният десен ъгъл се смята за зона на човешките взаимоотношения. Сложете там саксия или ваза с цветя. Това място е подходящо и за снимки на щастливи двойки – вие и половинката ви, родителите ви или пък статуетки на слончета, обърнати с лице едно към друго.

Крайният ляв ъгъл е зоната на изобилието. Използвайте я за привличане на любов, пари и приятели. Доходите ви ще се удвоят с помощта на огледалце, което да отразява нещата в този ъгъл. Махнете оттам счупените вещи, ножовете, ножиците и кактусите. Мястото е подходящо за слънчева светлина, цветя, стайни растения или снимки на лодки.

Пространството точно срещу вас влияе на кариерата ви, затова винаги го поддържайте чисто и подредено. Изберете си позитивна картинка за десктопа, все пак го гледате по няколко часа дневно.



Средният десен сектор на бюрото се смята за зона на децата и творчеството. В никакъв случай не складирайте там недовършените си проекти или писмата, на които отдавна вече е време да отговорите. Сложете там снимки на децата си или изображения, символизиращи творческия процес.

Средният ляв сектор се ръководи от стихията на Дървото. За да укрепите здравето си, можете да сложите там статуетка на жерав, стрък бамбук или дървена купа с ядки.

Средната част на бюрото е духовният му и физически център, където се концентрира благотворната енергия Чи. Оставете до клавиатурата планински кристал, така ще получите положителен заряд.

Зад зоната на Чи се намира островчето на славата. Сложете там снимка на Бил Гейтс, Мадона или друг човек, който олицетворява представата ви за успех. Така ще направите крачка напред към собственото си издигане.

Долният ляв ъгъл се смята за зона на знанията и мъдростта. Поставете там статуетка на сова или пък някоя от любимите си книги.

Долният десен ъгъл е свързан с пътешествията и получената отвън подкрепа. Украсете го със снимки от туристически брошури и картички или снимки от приятели, които живеят в други страни. Така възможността за приключения може да ви сполети от само себе си.