Автор
Woman.bg

Истории от спалнята: Как да постигнем мечтаната хармония?

Спалнята е помещението в жилището, в което прекарваме най-много време. В нея основно спим и си почиваме. Точно поради това обзавеждането в този кът за релакс трябва да бъде практично и удобно, да ни носи спокойствие и уют, да ни доставя наслада не само като визия, но и като усещане.

Как да обзаведем нашата спалня, така че влизайки в нея тя да ни изпълни с мечтаната хармония?

Първоначално трябва да обърнем специално внимание при избора на легло. Дали то ще е единично или двойно зависи от нашите предпочитания. Двойното легло си е за предпочитане. Усещането за свобода и спокоен сън се постига само на голямо легло. На него можем да се разполагаме като царе или да се чувстваме като принцеси.

Големите спални могат да бъдат с единичен и двоен матрак. Разнообразието от матраци е голямо и е добре да се информираме детайлно преди да преминем към тази покупка. За да бъде комфортът ни съвършен е препоръчително леглата да са тапицирани и да притежават скара за облягане на гърба. Ако желаем да използваме спалното легло и като място за поставяне на завивки или други принадлежности трябва да изберем спалня с повдигащ пружинен механизъм отдолу. Така ще можем да я използваме и като мини ракла.

По отношение на дизайна и цвета предлаганите спални са толкова много, че трудно можем да спрем избора си само на една. И все пак изборът на материя и цвят са подчинени на нашата индивидуалност и лично усещане за уют, топлина и спокойствие. Ако се колебаете, как да съчетаете цветовете на пода, стените и пердетата с тапицерията на спалнята, доверете се на консултантите на „Мебели Виденов“ и те ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.

Във всяка спалня присъствието на гардероб е задължително. Особено ако в нея има присъствие на жена – колкото по-голям е гардероба толкова по-добре. Ако в спалнята се помещават двама души, добре е гардеробът да заема една цяла стена или поне по-голямата част от нея. Препоръчително е да бъде разделен на две самостоятелни отделения.

Има гардероби, които се отварят с практични дръжки, но има и съвременни модели, които се отварят с плъзгащи врати. Отварянето при тях е по-лесно и удобно. Поставянето на огледало върху вратите на гардероба е също много добър избор. Това спестява монтирането му на отделно място в жилището.

Вътрешното разпределение на гардероба е желателно да бъде многофункционално – с отделни отделения за дрехи на закачалки, както и отделни рафтове за бельо и други аксесоари. Монтираните чекмеджета в долната част на гардероба улесняват много ползвателите му. Ако вътрешното разпределение има всичко това, удобството е гарантирано. Вие отваряте гардероба и всичко, което ви е необходимо се намира пред вас.

Ако пространството за дрехи все пак не е достатъчно, винаги можете да закупите така наречената надстройка за гардероб, с което се увеличава неговия обем. Тя се монтира върху горната част и така той става по-висок и още по-функционален.

Ако нямате достатъчно място в спалнята за голям гардероб винаги можете да я обзаведете с по-малък, а до нея да поставите отделно скрин. Той е много полезен в обзавеждането на спалнята, защото в него можете да подредите дрехи, бельо и различни аксесоари, които използвате в ежедневието си. Да не забравяме, че върху него можем да поставим ваза с цветя или нещо друго, което ни харесва, носи наслада или е част от интериора на спалнята.

Друга част от обзавеждането на спалнята, която ще ни накара да се почувстваме специални е раклата пред нея. Тя може да ни бъде полезна не само като място, в което слагаме завивки и възглавници, но и като място за сядане. Разнообразието в дизайна и цветовете ще допълни вашия интериор и ще направи спалнята още по-уютно място за почивка.

Нощното шкафче също е едно от допълненията в спалнята, които са почти задължителни. Освен, че ги използваме като място за съхранение на различни неща, те са изключително удобни и практични. Точно върху тях можем да поставим нощната лампа без да се налага да я монтираме на стената. Можем да поставим преди лягане книгата, която четем или просто мобилния си телефон, за да ни е удобно тяхното вземане без да се налага да ставаме.

Тоалетката за гримиране е мястото, където жената се разкрасява. Тя е елемент от обзавеждането и част от съвременния интериор на всяка спалня. Ако имате достатъчно място, където да я поставите никога няма да съжалявате. Удобството, когато сте пред огледалото седнали и правите утринния си или вечерен тоалет е несравнимо.

Обзавеждането на една спалня изглежда лесно занимание, но понякога може да ни затрудни доста, тъй като трябва сами да преценяваме и комбинираме различните елементи и части от интериора на това значимо в жилището помещение. В този случай на помощ идват готовите и цялостни колекции за спалня. Те включват на практика всичко, което ни е необходимо за обзавеждането и – спално легло, гардероб, ракла, скрин, нощни шкафчета, тоалетка. Единственото, което се иска от нас е да измерим квадратурата на помещението и да посетим мебелния магазин.

Ако ви е трудно да направите сами своя избор, просто вземете размерите на помещението, което ще използвате като спалня и отидете в „Мебели Виденов“. Консултантите им ще направят всичко вместо вас, а вие ще получите мечтаната спалня и заслужена почивка.

(в материала има продуктово позициониране)