Автор
Woman.bg

Какво казват за стопанката чиниите в кухнята

Казват, че ние сме това, което ядем. И с право. Но ние сме и това, от което ядем.

Някои харесват чинии на цветенца, други – чист бял порцелан, трети предпочитат квадратни чинии на червени макове, а на други им е абсолютно все едно в какво са си сипали яденето, стига да го има. Посудата в кухнята ви може да издаде много тайни за вашия характер.


1. Обикновени бели чинии

Ако имате точно такива чинии, без украса и релеф – вие сте кулинарен ценител. В такива чинии в центъра на вниманието е храната, а не самата посуда. Вие готвите страхотно и умеете да сервирате ястията така, че всички да останат възхитени. Затова често посрещате гости – вашите спагети със сметанов сос и кърито ви с пиле винаги са извън всякаква конкуренция. Освен това белите чинии лесно се заменят, ако счупите някоя от тях.

2. Чинии с позлата

Както е казала някога прекрасната и мъдра Коко Шанел, жената трябва да умее две неща – да бъде приказна и да бъде стилна. Това е девизът ви в живота, нали? В повечето домакинства сервизите с позлатени елементи се ползват само за специални случаи. Но не и във вашето. При вас всеки ден е специален. Няма нито една причина трапезата ви днес да изглежда по-малко красива, отколкото на някой празник.


3. Чинии в различни цветове

Ако в шкафчето в кухнята имате керамични чинии в различни цветове, то вие сте щастлив човек. Не сте склонни да възприемате скучния зрял живот твърде на сериозно, вие обичате да дишате с пълни гърди. За вас най-добрият начин да започнете деня си е да си зададете ярка и радостна нотка (и да го приключите пак така) – като хапнете закуската си от ярка чиния. А и цветните чинии правят всяко едно ястие по-вкусно, нали?

4. На цветя

Вие сте истинска жена. Или момиче. Или момиченце. Няма значение – вие сте въплъщение на женствеността. Чувствате се страхотно сред цветя, деликатни орнаменти и нежни оттенъци. Животът ви прилича на едно безкрайно пиене на чай с Алиса в Страната на чудесата. Изящните чинии и чаши на цветя правят фантазиите ви осезаемо реални. А сигурно носите и разперена пола „слънце“, нали? Тя много ви отива.


5. Разкошни наситени цветове

Изискано тъмносиньо, дълбоко изумрудено-зелено, великолепно бордо. Вие сте много смела личност. Не бягате от конфликти и проблеми, а се изправяте срещу тях лице в лице и рядко губите битката. Най-вероятно сте чист екстраверт и едва ли някой от приятелите ви ще ви опише като „спокойна“ личност. Характерът ви се отразява и в избора на чинии – те са ярки и смели.

6. Винтидж

Вие обичате историята и пътешествията. Троянска керамика, викториански стил, чинии от антикварен магазин – всичко това се вписва чудесно в изгледа на вашата кухня. Вие пазите семейната история, старите снимки, вероятно бихте искали да сложите в спалнята си ръчно изработено легло. Като цяло цените миналото и обичате вещи, направени с любов и грижа.

7. Чинии с релеф

Понякога такава дреболия като релефния ръб на бялата чиния може да ти направи деня. Съдовете изведнъж стават изящни и нестандартни. Вие знаете колко са важни дребните детайли, малките жестове – и затова повечето ви познати ви смятат за много добър, внимателен и състрадателен човек. Вие никога не забравяте датите на рождените дни на своите близки и винаги намирате време да се видите с роднини и приятели.

8. Пластмаса

Нека онзи, който няма пластмасова купа за салата, пръв да хвърли камък… Вие сте практичен човек, който не вижда смисъл да харчи пари за вещи, които не ползва често или сменя често. И в това няма нищо лошо. Освен това пластмасовите съдове могат да бъдат оригинален и ярък акцент в интериора на кухнята.