Автор
Woman.bg

Кулинария, изкуство и философия- легендата за японските ножове

Кулинария, изкуство и философия - според стара източна легенда съвършенството е в малките детайли. Ето защо и ножовете са така важни за японците. Те разсъждават цялостно, ето защо кулинария, изкуство и философия винаги са неразделни.



Сред най-легендарните компании, които прозвеждат ножове в продължение на над 110 години пък е KAI, със седалище в Токио.

Над век тя развива традицията в производството на режещи инструменти и сродни изделия с отлична функционалност, острота и дълъг живот. Благодарение на тези качества,продуктите KAI автоматично се причисляват към най-добрите в света. Качество и съвършенство се дължи на една вековна култура и традиция в японското самурайско изкуство на коване на мечове.


Професионалните серии готварски ножове са част от широката палитра продукти на KAI, които са с красиви форми и изключително добре съобразени спрямо приложението си. Те съчетават перфектен дизайн и най-модерна техника с полъх от културата на храненето на Далечния изток.

И ако трябва да изберете нещо наистина добро - доверете се на серията SHUN

Тя принадлежи към най-обхватните серии дамаски ножове в света и намира най-голям отзвук сред готварския елит и най-амбицираните непрофесионални готвачи.

Всеки нож SHUN получава уникален и индивидуален характер, посредством облагородяване на естествено красивите дамаски шарки. Така всеки нож се превръща в единствен екземпляр – в произведение на изкуството, получено чрез ръчна изработка, техника и дизайн.

Техниката, възникнала от ковашкото изкуство на японски самурайски мечове, е адаптирана от серията SHUN за производство на западни форми на остриетата. SHUN предлага на европейските готвачи формите, с които са свикнали, но съчетани с традиционно японско качество.