Автор
Цвета Герчева

Купа, чаша, чиния - как да се ориентираме в света на сервизите за хранене

Казват, че за да постигнеш красотата в живота си, можеш да подходиш по два начина. Единият е да я потърсиш вътре в себе си. Другият - да се огледаш наоколо.
Именно затова е много важно, когато избираме предмети за дома си, те да носят в себе си усещането за красота. Според баба ми, която беше мъдра дама, една жена се познава най-добре по това в какъв сервиз за хранене сервира вечерята. Вярно е, че през миналия век етикетът в семейството е бил друг, но пък и досега най-щастливите мигове с фамилията обикновено се случват около трапезата.

Как обаче една съвременна домакиня да се ориентира в сложния свят на чиниите, чашите и купите? Според експерти, най-важното в тази ситуация е да се доверим на бранд, който е с доказано през годините качество, като VILLEROY & BOCH.

Това е един от най-големите производители на порцеланови и керамични продукти с отлично качество на Стария континент и е предпочитана марка от най-изисканите домакини и висок клас ресторанти в цяла Европа. Компанията е базирана в Германия и през своята 267-годишна история се е доказала с иновативност, перфекционизъм и забележителна палитра от модерни дизайни и елегантни форми. Именно те са вложени и в колекцията порцеланови артикули VIVO by Villeroy & Boch, която превръща всеки повод в празник. И ако се чудите как можете да донесете щипка красота в ежедневието си с комплект нови чинии например - не се бавете, защото имате време само до 22 август, когато приключва специалната кампания на BILLA, посветена на VIVO. Пазарувайте в BILLA и за всеки 10лв. сметка ще получите 1 промо точка. Събирайки точки за специалната кампания за лоялни клиенти ще можете да закупите VIVO by Villeroy & Boch с 50% отстъпка. Промо точките могат да бъдат използвани в срок до 05.09.2018 г.

Пазарувайте в BILLA и за всеки 10лв. сметка ще получите 1 промо точка. Събирайки точки за специалната кампания за лоялни клиенти и ще можете да закупите VIVO by Villeroy & Boch с 50% отстъпка. Промо точките могат да бъдат използвани в срок до 05.09.2018 г.

Малко цвят никога не е излишен

Колекцията на VIVO е вдъхновена от късния Ренесанс и носи в дома ви емоцията на светната свежест на френските импресионисти. Без да е прекалено претенциозна, серията Flower Meadow се отличава с изчистена форма и очарова с цветовете си. Продуктите са изработени от „твърд“ порцелан и изпечени на температура от 1400 °C, за по-голяма издръжливост, което минимизира възможността от поява на пукнатини.

Малки хитринки за големи домакини:


*За да впечатлите истински гостите си, трябва да знаете някои прости трикове на сервиране. На първо място запомнете, че съдовете трябва да са темперирани правилно спрямо храната, която ще поднасяте в тях. Какво означава това ли? Ако вечерята се състои от студена доматена супа и топло основно, то изстудете дълбоката чиния за супа поне няколко минути в хладилника преди да сервирате. Когато поднасяте топлото основно пък, затоплете леко чинията, така храната ще запази температурата си по-дълго и ще остане по-вкусна.

*Запомнете, че даже най-красивият сервиз за хранене подреден лошо на масата изглежда евтин и не на място. затова спазвайте основното правило за симетрията когато редите приборите и чиниите. И още нещо - когато подреждате трапезата - първо сложете чиниите и купите, после всичко останало.


*Когато се чудите дали масата ви не е прекалено цветна или прекалено скучна - спазвайте това правило. То е много просто - ако сервизът, в който сервирате има някакъв принт (флорални мотиви или геометрични фигури) - покривката трябва да е едноцветна. Ако пък покривката е едноцветна и по нея няма никаква орнаментика - задължително изберете чинии и купи, които внасят щипка свежест на масата -точно каквито са новите предложения на VIVO в BILLA.


Повече за програмата може да намерите на www.billa.bg