Автор
Woman.bg

Няколко идеи за перфектна организация на Новогодишната нощ у дома

До най-празничната нощ в годината остава малко повече от месец. Време е да помислим за това къде, как и с кого ще изпратим старата и ще посрещнем новата година. Казват, че денят се познава по сутринта и ако е така, то както посрещнем годината, така и ще премине тя. А ние си пожелаваме тя да бъде вълшебна, всичко да върви по план и да е изпълнена с много хубави емоции.

Време е да се заемем с организацията на празника, за да не се обърка нещо в последния момент и да прекрачим прага на 2023-та с добро настроение, заредени с енергия и оптимизъм.

Изпращането на старата година в последно време се превърна в своеобразен ритуал. Коледните украси заблестяват още в края на ноември, въздухът ухае на канела и портокал, коледните базари предлагат какви ли не кулинарни изкушения.

Тази атмосфера ще пренесем и у дома - ще украсим апартамента, ще съставим списък с любимите коледно-новогодишни филми, ще изберем подаръците и ще организираме перфектната новогодишна нощ.

Откъде да започнем?

За да изглежда атмосферата в жилището ни хармонична и наистина вълшебна, първите стъпки в организацията за празничния декември е концепцията. Първата ни задача е да си създадем сценарий, в който да проектираме всичко - от избора на тема, подходяща украса, декорация на масата и празничното меню, додрескода за вечерта. Не е трудно да се вдъхновим при цялото великолепие по магазините, но изборът понякога става труден от такова изобилие. Ето защо трябва да си дадем време и да започнем от рано.



Създайте си подробен план за действие!

Отличен помощник в организацията на всяко събитие е планът за действие, в който са включени всички задачи. Това е прост, но ефективен начин за планиране на предварителната подготовка, а тя никак не е малка. Такъв един план трябва да започва с най-важните неща – списък с гости, празнично меню, пазаруване, подаръци, дрескод, украса и т.н. Трябва да поставим срок на всяка задача и да помислим на кого можем да разчитаме за изпълнението им.

Вероятно сега ни изглежда излишно писането на всичко това, но този списък, особено в телефона с активирано напомняне за всичко важно, ще ни помогне да избегнем стреса и напрежението в предпразничната суматоха. А това гарантира доброто настроение през целия декември и съответно - перфектната новогодишна нощ.

За да се получи един празник перфектно, са нужни три компонента – точното време, правилното място и подходящите обстоятелства. Точното време е ясно и мястото е уточнено – нашият дом. Сега е моментът да решим къде ще ситуираме празненството, как ще протече то, съобразно нашата концепция, как ще сервираме вечерята и въобще всички останали подробности. Списъкът на гостите има голямо значение за тази част от организацията, затова би било разумно да помолим поканените да потвърдят своето присъствие. Не е все едно да сервираме вечеря за 5 и за 15 човека, още повече че идеята е вечерта да мине идеално и в добро настроение, а това би помрачило духа на всяка домакиня, прекарала почти месец в подготовка.



Впечатлете гостите с перфектната маса

През тази нощ масата трябва да бъде просто великолепна. Всеки гост трябва да изпита естетично удоволствие от вкусните ястия, поднесени в красиви съдове. Ще ни трябва сервиз за хранене, прибори, свещници и декоративни елементи. Сега много от производителите предлагат тематични колекции от чинии, чаши и аксесоари за празничната декорация на масата. Добре е да потърсим навреме всичко необходимо, а за да избегнем препълнените магазини, може да направим това онлайн. Доставките са бързи и се спестява време и излишно напрежение.

Добра идея е декорацията на масата да е подбрана според темата на вечерта. Сега особено популярен е скандинавският стил – семпъл, топъл и уютен. Ако изберем сканди за своята трапеза, трябва да заложим на естествените материи, светли тонове и много свещи. Какво ще кажете за украса с естествени елхови клонки? Mоже да поставим няколко от тях на масата в красиви вази, да декорираме и ленените салфетки. Ще се получи красиво.

Оригинална идея е да се постави акцент върху текстила, като изберем покривка и салфетки с традиционни зимни или коледни мотиви, а ястията поднесем в изчистен сервиз, без ярка украса. Чашите - от гладко стъкло в семпли форми. Може да направим и обратното – да изберем спокоен, монохромен текстил и впечатляващ сервиз с ярки декоративни елементи. Изборът е изцяло наш.



Декорирайте дома

Да се ограничаваме само с украсяването на коледната елха е малко скучно и би било трудно да постигнем търсената празнична атмосфера. Нужно е нещо повече, без да се прекалява, разбира се. Може да вземем елхови клонки, малко шишарки и да ги аранжираме на различни места в жилището. Нека бъде празнично навсякъде.

Освен украсата от гирлянди и лампички, трябва да помислим как да включим и няколко декоративни възглавници, меко одеало, небрежно оставено на дивана, свещници и други тематични елементи.

Ако някои от гостите ще останат за по-дълго, е добре да декорираме и стаята, в която ще ги настаним. Може да поставим няколко елхови клонки в красива ваза, да добавим ароматна свещ, тематични възглавнички и още нещо за празнично настроение. Нека празничната атмосфера завладее целия дом.



Време е за пазаруване

Направете отделни списъци за необходимите неща за пазаруване, разделени по групи – подаръци, продукти, декорация и всичко останало. Излишно е да се казва, че да оставяме шопинга за последния момент е неразумно и рискуваме да провалим цял месец усилия да организираме перфектната новогодишна нощ.

А сега е лесно – вземете всичко необходимо от специалната празнична секция „Коледа“ на Мебели Виденов. Тук ще откриете много тематични продукти, които ще внесат празника в дома ви. Коледно-новогодишни декорации, покривки, сервизи за хранене и аксесоари за масата – всичко от списъка за декорация, подаръци и още нещо за перфектната новогодишна нощ.

(платено съобщение)