Няколко съвета за подредена спалня

02 октомври 2009 | 13:59
15621
0
0

Спалнята във всеки дом обикновено се възприема като убежище на спокойствието, като място където можете да се скриете от хаоса в живота си и да си починете.

Съгласете са обаче, че е доста трудно да се отпуснете, ако пред очите ви се открива планина от дрехи, непотребни вещи и неща, които просто нямат място.

Ето и някои лесни решения за справяне с този проблем:

- Използвайте пространството под леглото


Леглото „изяжда" доста голяма площ от всяка спалня, идеалният вариант е да закупите такова с шкафчета под него, но ако това не е възможно има и други решения. Бихте могли да наредите под него кутии, кашони или пластмасови контейнери, в които да държите дрехите за неактуалния сезон. През лятото там ще си „почиват" пуловерите и якетата ви, а през зимата - летните ви неща. По този начин в гардероба си ще можете да държите само дрехи, които носите редовно.

- Анализирайте гардероба си


В зависимост от това какви дрехи имате в гардероба си, го организирайте така че да ви е най-удобен за ползване. Ако ежедневните преобладават над роклите, саката и шлиферите, помислете за двустепенен гардероб. Добавете втори лост за закачалки под стария, така ще можете да съберете двойно повече дрехи.

Можете да сложите и допълнителен рафт (на снимката), на който да сложите различни кутии. В тях приберете козметиката, аксесоарите и всичко останало, за което нямате достатъчно място.

Разделете ежедневните облекла от тези, които носите веднъж на няколко месеца. Нещата, които попадат в първата категория, трябва да са лесно достъпни, а останалите могат да стоят и нависоко или по-назад.

- Мислете вертикално


Дори и най-малката стая може да побере доста повече, отколкото си представяте. Използвайте стените, за да закачите рафтове от пода до тавана. Принципът е същият - отдолу сложете нещата, които използвате често, а по-нагоре тези, които рядко са ви нужни.

Не забравяйте и вратата, на нея също можете да окачите разни неща.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени