Осемте тайни на спретнатата баня

26 октомври 2009 | 09:36
4802
0
0

В тази статия ще ви представим няколко практични съвета, с чиято помощ ще можете да подредите удобно козметиката си и хигиенните средствата дори и в най-малката баня.

1. Клечките за уши - там, където ги виждате

Оставете клечките си за уши така, че да ги виждате. Същото важи и за тампоните за почистване на лице. Съхранявайте ги в прозрачни опаковки, за да виждате кога свършват и да попълвате запасите навреме. По този начин вече няма да ви се случи да изпаднете в нелепи ситуации, като да останете с един непочистен от лак нокът например.
Четчиците си за гримиране оставяйте вертикално, така няма да ви се наложи да почиствате следите от пудра и сенки от дъното на шкафчето.

2. Не крийте тоалетната хартия


Сигурно неведнъж ви се е случвало да ви свърши тоалетната хартия вкъщи, или пък да отидете на гости у приятели и рулото тоалетна хартия изведнъж да свърши. Ясно ви е, че не е удобно да ровите из чуждите шкафчета, търсейки тоалетна хартия. За да избегнете подобни ситуации занапред, оставете запасите си от хартия до тоалетната чиния, на една ръка разстояние. За целта можете да използвате плетен кош, цилиндрична стъклена ваза или други приятни за окото съдове.

3. Ежедневните кремове - винаги под ръка


Козметичните средства за поддържане на кожата, които използвате всекидневно, трябва винаги да са ви под ръка - на мивката или в огледалното шкафче. Всичко останало - плажно мляко, тампони и резервни четки за зъби - може да се прибере и на по-труднодостъпно място.
За да спестите пари при туристически екскурзии, запасете се с малки шишенца, в които да можете да си вземете шампоан, гел, балсам за коса и всички други средства, които ще ви се наложи да използвате.

4. Използвайте тавана


Ако в тясната ви баня вече е зает всеки сантиметър площ, вдигнете поглед нагоре. Защо да не използвате и площта на тавана? Една висяща кашпа за плодове на няколко нива ще ви свърши чудесна работа. Можете да я закачите в ъгъла на душкабината или над ваната и да сложите в нея вашите шампоани и гелове. Тъй като е мрежеста, в нея ще можете да сушите детските играчки и гъби за къпане - водата просто ще се оттича в канала.

5. Чантата - вашият "домашен фризьор"


Всичките ви средства за грижа за косата също трябва да се подредят правилно. Приберете машата, сешоара, четките и гребените, лаковете за коса и геловете в една домакинска чанта. Най-важното е чантата да има много джобове и отделения.

Когато използвате "домашния си фризьор", закачете чантата на дръжката на вратата, за да ви е под ръка. После можете спокойно да приберете чантата в някой шкаф. Не забравяйте да навивате кабела на сешоара, за да не ви се налага да го разплитате всеки път.

6. Изтекъл срок на годност? На боклука!


Дори и най-любимите ви лосиони и кремове с времето губят ефективността си, а е възможно дори да замиришат неприятно. Прегледайте старите си запаси от козметика и изхвърлете всичко, което не сте използвали отдавна. Много козметични продукти имат срок на годност след отваряне на опаковката, потърсете срока до буквата М - там ще е посочен броят на месеците, през които кремът ще е ефективен. Обикновено козметичните средства за очи издържат около половин година, фон-дьо-тенът - около година, а червилата - около две години. Имайте предвид, че някои продукти не съдържат консерванти и имат по-кратък срок на годност.

7. Сложете си маркери


За да знаете на колко време е всеки един от козметичните ви продукти, напишете месеца и годината на отваряне на опаковката на парче хартия и го залепете със скоч на дъното на съда. Ако се усъмните, че срокът на годност на някой крем е изтекъл, ще можете просто да погледнете маркера си.

8. Много отделения!


Често сутрин разполагаме само с 10 минути, за да се гримираме и да излезем. Докато търсенето на нужните сенки за очи и други козметични средства отнема време. За да си спестите това усилие, съхранявайте козметиката си в много различни отделения. За целта можете да използвате обикновена пластмасова подставка за кухненски прибори (вилици, лъжици и ножове). Поставете я в едно чекмедже и подредете в нея оръжията на красотата си. Купувайки нови козметични средства, избирайте по-компактни опаковки, които да се събират лесно в чекмеджето.

 

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени