Автор
Woman.bg

Оцетът ще направи велурените ви обувки като нови

Всяка жена би изпаднала в нервна криза, когато види новите си велурени обувки с петна. Има ли лек за този проблем? Отговорът е „да“ и няма нужда от паника.
Следвайте следните 4 стъпки и велурените ви обувки винаги ще блестят от чистота:


Стъпка 1

Внимателно отстранете прахта с помощта на четката за велур. Ако нямате под ръка, четка за зъби също ще ви свърши работа. Ако петната са по-упорити, натиснете с четката малко по-силно. Четкайте в посока на велурените влакна.


Стъпка 2

Почистете с гъбата за обувки. В специализираните магазини ще откриете гъби за велур. Но и тампон за грим също ще отстрани нечистотиите и замърсяванията. Петната могат да бъдат премахнати и с най-обикновена гумичка за молив. Пила за нокти също става за борбата с петната. Внимавайте: пилата не трябва да е груба, в противен случай рискувате да нараните материята.


Стъпка 3


Ако все още забелязвате петна, на помощ идва оцетът. Важното е да използвате светъл оцет. Натопете гъбата с малко оцет и внимателно отстранете петната. Ако нямате оцет, използвайте мицеларна вода. Активната съставка в нея - мицелите, които са естери на мастни киселини, ще абсорбират замърсяванията.


Стъпка 4

Завършете процедурата, като третирате обувките със специален препарат за велур. Използвайте спрей протектор. Велурените обувки трябва да се обработват с препарати, които ги предпазват от влагата. Най-големят враг на велура е дъждовното време.