Според учителя Петър Дънов, когато приготвяме храната, ние трябва да се освободим от негативните си мисли и да вложим любов във всяко действие.

View post on Instagram
 

"Готвиш ли, пей! Бъди радостен, за да се радват и тези, които ще го ядат.", казва Дънов.

Един от съветите, които учителят дава е продуктите да се слагат във вряща вода, а не да се затоплят заедно с бульона. И когато ястието е готово - да се свали веднага от огъня. Не дръжте продуктите във вода, това отнема от силата и ценните им вещества, казва още Дънов.

И не отваряйте капака, докато ястието вре. Сложете продуктите, после капака и оставете да се готви. При всяко отваряне и затваряне на съда се губи от енергията на храната. Добре е храната да се приготви малко преди да се консумира. И да не се оставя да изстива на котлона.

Не претопляйте. С всяко претопляне губите част от витамините.

А когато седнете на масата, непременно сложете нещо сурово и свежо - например, салата. В нея ще има достатъчно витамини.

View post on Instagram
 

И още: не дръжте продуктите на светло и влажно. По възможност във всяко ястие слагайте лук - не пържен, а цял, нарязан на едро или на глави, да ври във водата.

Поне веднъж седмично хапвайте боб - много е специален като храна и полезен.

Включете в менюто и жълтъците на яйцата. Ако организмът е отслабен - повече от веднъж седмично. Хранете се спокойно, оценявайте това, което имате на масата си.