Автор
Ива Петрова

Почиствайте редовно тези три места вкъщи, за да текат парите като река

Според концепцията на Фън Шуй богатството се натрупва на чисто място. Неподредената къща блокира движението на положителната енергия и задържа негативната, което несъмнено е пречка за натрупването на финанси.

А кои са местата вкъщи, които задължително трябва да са чисти, за да не се блокира потокът на парите, вижте в следващите редове:

Входът към дома

Входната врата е от изключителна важност според Фън Шуй. Причината е, че от нея зависи притокът на положителна енергия Чи в дома и благотворното ѝ влияние върху всеки член на семейството. Затова тя трябва да е не просто чиста, а приветлива, с работещ звънец с достатъчно силен сигнал, с украса според повода и сезона, обградена от живи цветя и свободно пространство.

Кухнята

Според Фън Шуй дори неизчистените котлони в кухнята могат да ви донесат негативна енергия и да застрашат финансите ви. Според някои източни схващания зад котлоните е добре да се поставят огледала за увеличаване на богатството, а според други боклукът в кухнята трябва да е на скрито място, за да не задържа негативна енергия. Също така е препоръчително той да се изхвърля само в светлите часове на денонощието.



Банята

Вашата баня също трябва да се поддържа чиста през цялото време – без значение колко хора живеят в къщата. Редовното подреждане и почистване на банята е задължително, за да се канализира пречистената енергия.